Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vanzari de carne de pui de 700 mil. € in 2008

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Crescatorii de pasari din piata locala estimeaza un volum al vanzarilor de 400.000 de tone de carne de pui in 2008, la o valoare de 700 milioane de euro. Pentru anul in curs, reprezentantii crescatorilor de pasari estimeaza un nivel al vanzarilor similar celui din 2008, pe fondul crizei financiare care se reflecta in puterea de cumparare a romanilor.

„Piata carnii de pui si-a mentinut trendul stabil de la inceputul anului si, la fel ca in 2008, ne asteptam la vanzari asemanatoare si estimam ca vom vinde circa 400.000 tone de carne de pui, in valoare de aproape 700 de milioane de euro” a declarat presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR), Ilie Van.

Potrivit oficialului, pretul carnii de pui nu se va majora in 2009 datorita cererii mici de pe piata produselor din pui. Astfel, acesta este al doilea an in care nu se va majora pretul carnii de pui, iar kilogramul de pui in carcasa va ramane la sapte lei.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...