Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vanzarile agricola bacau au crescut in primul semestru cu 5 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Adevarul, in primele 6 luni ale anului 2012, Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat o cifra de afaceri de 252,4 milioane de lei, cu 5% mai mult fata de cifra de afaceri inregistrata in perioada similara a anului trecut (240,3 milioane de lei), se arata intr-un comunicat al companiei.

Agricola International SA, cea mai importanta companie a Grupului de firme Agricola Bacau (in care sunt integrate lantul de productie al carnii de pasare, reteaua proprie de magazine si operatorul logistic), a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere a cifrei de afaceri cu 7%, ajungand in prezent la circa 163,3 milioane de lei.

Rezultatele inregistrate se mentin in linia obiectivelor companiei stabilite la inceputul anului. Agricola Bacau a estimat, pentru 2012, o crestere a cifrei de afaceri cu 10% la carnea de pasare, 12% la semipreparate si produse ready-meal, 10% la salamuri crude-uscate si preparate fierte-afumate.

In ceea ce priveste categoria oua pentru consum, compania se asteapta la o crestere de 50% a cifrei de afaceri, in contextul in care anul trecut s-au efectuat lucrari de modernizare privind confortul pasarilor care au provocat scaderea productiei de oua.

Agricola Bacau a mai comunicat ca vanzarile de carne de pui au crescut, in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din 2011, cu 3% in volum.

Daca inceputul anului a fost unul dificil, marcat de fenomene meteo extreme (zapezi foarte mari si temperaturi extrem de scazute), in al doilea trimestru a fost necesara dimensionarea ofertei, tinand seama de bugetele consumatorilor substantial afectate de vremea dificila de la inceputul anului. Totodata, pretul de achizitie al materiilor prime a crescut la un nivel nemaiintalnit. Cresterile in valoare a vanzarilor sunt de 7%.

Cresterea vanzarilor la carnea de pasare face parte din strategia Agricola de a-si eficientiza activitatea, inclusiv prin cresterea volumelor vandute. In primul semestru volumele de carne de pasare comercializate au depasit 15.000 de tone si cred ca pana la sfarsitul anului ne vom apropia de tinta de 35.000 de tone, a declarat Grigore Horoi, presedinte Agricola Bacau.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...