Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vanzarile agricola bacau au crescut in primul semestru cu 5 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Conform Adevarul, in primele 6 luni ale anului 2012, Grupul de firme Agricola Bacau a inregistrat o cifra de afaceri de 252,4 milioane de lei, cu 5% mai mult fata de cifra de afaceri inregistrata in perioada similara a anului trecut (240,3 milioane de lei), se arata intr-un comunicat al companiei.

Agricola International SA, cea mai importanta companie a Grupului de firme Agricola Bacau (in care sunt integrate lantul de productie al carnii de pasare, reteaua proprie de magazine si operatorul logistic), a inregistrat in prima jumatate a anului o crestere a cifrei de afaceri cu 7%, ajungand in prezent la circa 163,3 milioane de lei.

Rezultatele inregistrate se mentin in linia obiectivelor companiei stabilite la inceputul anului. Agricola Bacau a estimat, pentru 2012, o crestere a cifrei de afaceri cu 10% la carnea de pasare, 12% la semipreparate si produse ready-meal, 10% la salamuri crude-uscate si preparate fierte-afumate.

In ceea ce priveste categoria oua pentru consum, compania se asteapta la o crestere de 50% a cifrei de afaceri, in contextul in care anul trecut s-au efectuat lucrari de modernizare privind confortul pasarilor care au provocat scaderea productiei de oua.

Agricola Bacau a mai comunicat ca vanzarile de carne de pui au crescut, in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din 2011, cu 3% in volum.

Daca inceputul anului a fost unul dificil, marcat de fenomene meteo extreme (zapezi foarte mari si temperaturi extrem de scazute), in al doilea trimestru a fost necesara dimensionarea ofertei, tinand seama de bugetele consumatorilor substantial afectate de vremea dificila de la inceputul anului. Totodata, pretul de achizitie al materiilor prime a crescut la un nivel nemaiintalnit. Cresterile in valoare a vanzarilor sunt de 7%.

Cresterea vanzarilor la carnea de pasare face parte din strategia Agricola de a-si eficientiza activitatea, inclusiv prin cresterea volumelor vandute. In primul semestru volumele de carne de pasare comercializate au depasit 15.000 de tone si cred ca pana la sfarsitul anului ne vom apropia de tinta de 35.000 de tone, a declarat Grigore Horoi, presedinte Agricola Bacau.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...