Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vanzarile de alimente de pasti, in stagnare sau scadere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vanzarile din perioada Pastelui vor fi mai mari decat intr-o luna obisnuita, insa ritmul de crestere va fi similar celui de anul trecut sau mai redus, ca urmare a scaderii consumului, in contextul crizei relateaza Mediafax.ro care citeaza declaratii facute de liderii patronatelor din industria alimentara.

„Nu cred ca o creasca vanzarile (fata de anul trecut – n.r.), avand in vedere contextul economic actual. Lumea are mai putini bani si se va indrepta mai mult catre produse mai ieftine, mai simple, cu mai putine ingrediente”, a declarat agentiei Aurel Popescu, presedintele patronatului Rompan, citat de Mediafax. Vanzarile de carne vor fi mai slabe decat in aceeasi perioada a anului trecut, luand in considerare trendul inregistrat de la inceputul anului, reducerea consumului si a veniturilor populatiei, a afirmat Mihai Visan, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii (ARC). „Carnea nu se va scumpi pentru ca, in primul rand, pe piata europeana pretul porcilor, de exemplu, chiar a scazut cu 10% de la inceputul anului. Avand in vedere ca la noi 70% din ceea ce se proceseaza este carne importata, deci depindem de livrari externe, nu vor exista majorari de preturi de Paste”, a spus Visan.

In acest an, un kilogram de carne de miel va putea fi cumparat cu 17-18 lei din piata si cu 20-21,5 lei din marile lanturi de magazine, preturi similare cu cele din aceeasi perioada a anului 2008, potrivit presedintelui Patronatului Crescatorilor si Exportatorilor Romani de Ovine (PACERO), Mihai Dumitriu. Crescatorii de pasari estimeaza ca vanzarile de oua le vor depasi cu pana la 50% pe cele dintr-o luna normala.

„Mizam pe o crestere a vanzarilor la oua de 40-50%, raportata la celelalte luni. Preturile vor ramane neschimbate. Pretul unui ou la poarta fermei ajunge acum la 0,27 lei. Productia de oua va fi in proportie de peste 90% autohtona, dar vor exista si importuri din Polonia sau Olanda, cum au fost si in anii anteriori”, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR), Ilie Van. Potrivit UNCPR, in aprilie vor fi livrate 150-160 milioane oua comparativ cu 110-115 milioane oua, cat se vand intr-o luna normala.

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...