Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vanzarile de alimente de pasti, in stagnare sau scadere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vanzarile din perioada Pastelui vor fi mai mari decat intr-o luna obisnuita, insa ritmul de crestere va fi similar celui de anul trecut sau mai redus, ca urmare a scaderii consumului, in contextul crizei relateaza Mediafax.ro care citeaza declaratii facute de liderii patronatelor din industria alimentara.

„Nu cred ca o creasca vanzarile (fata de anul trecut – n.r.), avand in vedere contextul economic actual. Lumea are mai putini bani si se va indrepta mai mult catre produse mai ieftine, mai simple, cu mai putine ingrediente”, a declarat agentiei Aurel Popescu, presedintele patronatului Rompan, citat de Mediafax. Vanzarile de carne vor fi mai slabe decat in aceeasi perioada a anului trecut, luand in considerare trendul inregistrat de la inceputul anului, reducerea consumului si a veniturilor populatiei, a afirmat Mihai Visan, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii (ARC). „Carnea nu se va scumpi pentru ca, in primul rand, pe piata europeana pretul porcilor, de exemplu, chiar a scazut cu 10% de la inceputul anului. Avand in vedere ca la noi 70% din ceea ce se proceseaza este carne importata, deci depindem de livrari externe, nu vor exista majorari de preturi de Paste”, a spus Visan.

In acest an, un kilogram de carne de miel va putea fi cumparat cu 17-18 lei din piata si cu 20-21,5 lei din marile lanturi de magazine, preturi similare cu cele din aceeasi perioada a anului 2008, potrivit presedintelui Patronatului Crescatorilor si Exportatorilor Romani de Ovine (PACERO), Mihai Dumitriu. Crescatorii de pasari estimeaza ca vanzarile de oua le vor depasi cu pana la 50% pe cele dintr-o luna normala.

„Mizam pe o crestere a vanzarilor la oua de 40-50%, raportata la celelalte luni. Preturile vor ramane neschimbate. Pretul unui ou la poarta fermei ajunge acum la 0,27 lei. Productia de oua va fi in proportie de peste 90% autohtona, dar vor exista si importuri din Polonia sau Olanda, cum au fost si in anii anteriori”, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR), Ilie Van. Potrivit UNCPR, in aprilie vor fi livrate 150-160 milioane oua comparativ cu 110-115 milioane oua, cat se vand intr-o luna normala.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...