Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vanzarile de alimente de pasti, in stagnare sau scadere

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vanzarile din perioada Pastelui vor fi mai mari decat intr-o luna obisnuita, insa ritmul de crestere va fi similar celui de anul trecut sau mai redus, ca urmare a scaderii consumului, in contextul crizei relateaza Mediafax.ro care citeaza declaratii facute de liderii patronatelor din industria alimentara.

„Nu cred ca o creasca vanzarile (fata de anul trecut – n.r.), avand in vedere contextul economic actual. Lumea are mai putini bani si se va indrepta mai mult catre produse mai ieftine, mai simple, cu mai putine ingrediente”, a declarat agentiei Aurel Popescu, presedintele patronatului Rompan, citat de Mediafax. Vanzarile de carne vor fi mai slabe decat in aceeasi perioada a anului trecut, luand in considerare trendul inregistrat de la inceputul anului, reducerea consumului si a veniturilor populatiei, a afirmat Mihai Visan, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii (ARC). „Carnea nu se va scumpi pentru ca, in primul rand, pe piata europeana pretul porcilor, de exemplu, chiar a scazut cu 10% de la inceputul anului. Avand in vedere ca la noi 70% din ceea ce se proceseaza este carne importata, deci depindem de livrari externe, nu vor exista majorari de preturi de Paste”, a spus Visan.

In acest an, un kilogram de carne de miel va putea fi cumparat cu 17-18 lei din piata si cu 20-21,5 lei din marile lanturi de magazine, preturi similare cu cele din aceeasi perioada a anului 2008, potrivit presedintelui Patronatului Crescatorilor si Exportatorilor Romani de Ovine (PACERO), Mihai Dumitriu. Crescatorii de pasari estimeaza ca vanzarile de oua le vor depasi cu pana la 50% pe cele dintr-o luna normala.

„Mizam pe o crestere a vanzarilor la oua de 40-50%, raportata la celelalte luni. Preturile vor ramane neschimbate. Pretul unui ou la poarta fermei ajunge acum la 0,27 lei. Productia de oua va fi in proportie de peste 90% autohtona, dar vor exista si importuri din Polonia sau Olanda, cum au fost si in anii anteriori”, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR), Ilie Van. Potrivit UNCPR, in aprilie vor fi livrate 150-160 milioane oua comparativ cu 110-115 milioane oua, cat se vand intr-o luna normala.

GfK: Creștere pentru bunurile de larg consum, dar pe baza inflației, nu a volumelor!
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Piața FMCG a înregistrat în 2017 o creștere semnificativă de 7% pentru bunurile de folosință curentă cumpărate pentru consumul casnic.   În spatele aceste evoluții pozitive a pieței a stat majorarea prețurilor ca urmare a inflației și nu creșterea volumelor cumpărate, așa cum s-a întâmplat în 2016. Cu...

Negro investește masiv în publicitate
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 22 februarie 2018

Negro, o companie care în anii trecuți s-a remarcat din punct de vedere al promovării prin spot-uri publicitare, prin economia evidentă în producția propriu-zisă a imaginilor, a demarat un program de investiții care, măcar după numele pe care le-a atras, se dovedește a fi cât se poate de consistent.   Din punct de vedere al...