Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vanzarile de carne de porc au scazut si cu 80%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vanzarile de carne de porc ale producatorilor romani s-au diminuat cu pana la 80% in primele trei luni ale acestui an, cu toate ca preturile au scazut la nivelul minim al ultimilor sase ani, a declarat presedintele Patronatului Roman al Carnii, Gheorghe Caruz pentru Ziare.com.

Daca anul trecut ne plangeam ca ne este rau si ca vanzarile scazusera cu pana la 30%, acum este si mai prost si avem multe unitati in care am vandut cu pana la 80% mai putin decat anul trecut, a explicat Gheorghe Caruz. Aceasta a precizat ca principalul motiv al diminuarii consumului de carne de porc este scaderea puterii de cumparare.

El a adaugat ca, in prezent, producatorii romani vand carnea de porc sub pretul de productie, respectiv cu 6,4 lei/kilogram, fata de 9,8 lei/kilogram in anul 2004.
Potrivit lui Caruz, in lipsa unei interventii guvernamentale de sprijinire a sectorului, circa 50% din unitatile procesatoare se vor inchide in perioada urmatoare. Daca Guvernul nu va inteveni cu un sprijin financiar se va ajunge la faliment, iar 50% dintre unitatile specializate care detin cele 1,7 milioane capete de porci se vor inchide, a mentionat Gheorghe Caruz.

Efectele dietei cu peleți asupra performanței păsărilor de curte
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Prelucrarea furajelor în pelete uniforme și durabile oferă beneficii semnificative, iar densitatea în vrac crescută, reduce segregarea și praful de alimentare, reducând astfel pierderile. Eficiența de conversie a furajelor este mult îmbunătățită, în nutriția puilor, deoarece duce la scăderea deversărilor de furaje în timpul...

Top-ul vizibilității mărcilor de carne în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 16 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru...