Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vanzarile de carne de porc au scazut si cu 80%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vanzarile de carne de porc ale producatorilor romani s-au diminuat cu pana la 80% in primele trei luni ale acestui an, cu toate ca preturile au scazut la nivelul minim al ultimilor sase ani, a declarat presedintele Patronatului Roman al Carnii, Gheorghe Caruz pentru Ziare.com.

Daca anul trecut ne plangeam ca ne este rau si ca vanzarile scazusera cu pana la 30%, acum este si mai prost si avem multe unitati in care am vandut cu pana la 80% mai putin decat anul trecut, a explicat Gheorghe Caruz. Aceasta a precizat ca principalul motiv al diminuarii consumului de carne de porc este scaderea puterii de cumparare.

El a adaugat ca, in prezent, producatorii romani vand carnea de porc sub pretul de productie, respectiv cu 6,4 lei/kilogram, fata de 9,8 lei/kilogram in anul 2004.
Potrivit lui Caruz, in lipsa unei interventii guvernamentale de sprijinire a sectorului, circa 50% din unitatile procesatoare se vor inchide in perioada urmatoare. Daca Guvernul nu va inteveni cu un sprijin financiar se va ajunge la faliment, iar 50% dintre unitatile specializate care detin cele 1,7 milioane capete de porci se vor inchide, a mentionat Gheorghe Caruz.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...