Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vanzarile de carne de porc au scazut si cu 80%

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vanzarile de carne de porc ale producatorilor romani s-au diminuat cu pana la 80% in primele trei luni ale acestui an, cu toate ca preturile au scazut la nivelul minim al ultimilor sase ani, a declarat presedintele Patronatului Roman al Carnii, Gheorghe Caruz pentru Ziare.com.

Daca anul trecut ne plangeam ca ne este rau si ca vanzarile scazusera cu pana la 30%, acum este si mai prost si avem multe unitati in care am vandut cu pana la 80% mai putin decat anul trecut, a explicat Gheorghe Caruz. Aceasta a precizat ca principalul motiv al diminuarii consumului de carne de porc este scaderea puterii de cumparare.

El a adaugat ca, in prezent, producatorii romani vand carnea de porc sub pretul de productie, respectiv cu 6,4 lei/kilogram, fata de 9,8 lei/kilogram in anul 2004.
Potrivit lui Caruz, in lipsa unei interventii guvernamentale de sprijinire a sectorului, circa 50% din unitatile procesatoare se vor inchide in perioada urmatoare. Daca Guvernul nu va inteveni cu un sprijin financiar se va ajunge la faliment, iar 50% dintre unitatile specializate care detin cele 1,7 milioane capete de porci se vor inchide, a mentionat Gheorghe Caruz.

Seminar organizat la Tulcea pe tema agriculturii ecologice
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de Stat Daniel Dumitru Botănoiu a fost prezent la Tulcea pentru a participa la seminarul “Agricultura ecologică-pilon de susținere al turismului responsabil în Delta Dunării”, eveniment organizat de Consiliului Județean Tulcea, Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării și a Delta...

Din cauza PPA, efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%!
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 20 martie 2019

Efectivele de porci din China au scăzut cu 16,6%, în februarie 2019, față de ferbuarie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Acestea sunt primele date concrete, oficiale, anunțate de autoritățile chineze, care indică efectul febrei porcine africane asupra sectorului de ceștere a porcilor din această țară.   Datele au fost...