Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vânzările din sectorul britanic al cărnii au scăzut

Autor: Miruna Soresculuni, 22 februarie, 2016

Conform cifrelor Kantar Worldpanel, carnea de pește și păsări de curte, dar și carnea de vită au înregistrat anul trecut al treilea an de declin, vânzările de valoare pe subcategorii scăzând cu 3,2%.

 

Celelalte tipuri de carne, precum carnea de porc, au avut o perioadă proastă a vânzărilor, care a curpins 12 săptămâni, când vânzările în termen de valoare au scăzut cu 8,2% și 5%, în termen de volum.

 

Nathan Ward, director de unitate de afaceri pentru MFP, a declarat: „Consumatorii încep de multe ori anul cu intenții bune și am văzut o tendință generală a acestora de a se îndrepta spre alimente proaspete, cosumând multe fructe și legume. Tot la început de an s-a mai observant o tendință a consumatorilor spre pește, carnea de pui refrigerată și carnea de nișă, cu preponderență, spre consumul de rață”.

 

Șunca și cârnații avut o altă perioadă slabă, șunca înregistrând o scădere de 9% în termini de valoare și 4% în termini de consum, iar vânzările la cârnați au scăzut cu5,9% în termini de valoare și 3,2% în termini de volum.

Industria porcilor din Germania: Puseu sau prăbușire?
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 3 octombrie 2018

Germania, membră a EuroTier și una dintre cele mai mari producătoare de porci din Europa, se confruntă recent cu diminuarea volumul producției și cu scăderea exporturilor. Dacă aceste evoluții se dovedesc a fi începutul unui proces pe termen lung, efectele vor fi resimțite în întreaga Europă.   De doi ani,...

Conferința la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier în Mediterană și Marea Neagră
Autor: meatmilk  /   luni, 1 octombrie 2018

(Comunicat MADR) În data de 25 septembrie 2018 a avut loc, în Malta, sub egida Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (GFCM), prima zi a Conferinței la Nivel Înalt privind Pescuitul Costier Sustenabil în Marea Mediterană și Marea Neagră, dedicată discuțiilor între părțile interesate - reprezentanți ai pescarilor, ai...