Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vânzările din sectorul britanic al cărnii au scăzut

Autor: Miruna Soresculuni, 22 februarie, 2016

Conform cifrelor Kantar Worldpanel, carnea de pește și păsări de curte, dar și carnea de vită au înregistrat anul trecut al treilea an de declin, vânzările de valoare pe subcategorii scăzând cu 3,2%.

 

Celelalte tipuri de carne, precum carnea de porc, au avut o perioadă proastă a vânzărilor, care a curpins 12 săptămâni, când vânzările în termen de valoare au scăzut cu 8,2% și 5%, în termen de volum.

 

Nathan Ward, director de unitate de afaceri pentru MFP, a declarat: „Consumatorii încep de multe ori anul cu intenții bune și am văzut o tendință generală a acestora de a se îndrepta spre alimente proaspete, cosumând multe fructe și legume. Tot la început de an s-a mai observant o tendință a consumatorilor spre pește, carnea de pui refrigerată și carnea de nișă, cu preponderență, spre consumul de rață”.

 

Șunca și cârnații avut o altă perioadă slabă, șunca înregistrând o scădere de 9% în termini de valoare și 4% în termini de consum, iar vânzările la cârnați au scăzut cu5,9% în termini de valoare și 3,2% în termini de volum.

La KolnMesse s-a sărbătorit ”Anuga Food Frozen”
Autor: meatmilk  /   miercuri, 13 martie 2019

În prima săptămână a lunii martie 2019, la KolnMesse, s-a sărbătorit Ziua alimentelor congelate-Anuga. Sărbătoarea culinară a fost introdusă în 1984 de către președintele american, Ronald Reagan, pentru a aduce un omagiu serviciilor industriei alimentare congelate din SUA.   Între timp, industria alimentelor congelate...

Companiile britanice de carne resimt deja efectele negative ale Brexit-ului
Autor: Mircea Demeter  /   joi, 7 martie 2019

Companile de prelucrare a cărnii din Marea Britanie raportează deja un impact negativ asupra vânzărilor, înainte de termenul limită de 29 martie Brexit.   Potrivit Asociației Britanice a Procesatorilor de Carne (BMPA), firmele raportează că clienții anulează deja comenzi și cumpără produse din alte țări, din cauza lipsei...