Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vanzarile la carne de pui in scadere cu 15 %

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Vanzarile de carne de pui ale producatorilor autohtoni s-au diminuat dupa primele luni din acest an cu circa 15%, in contextul in care preturile produselor au scazut cu pana la 7%, a declarat presedintele Uniunii Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), Ilie Van. Potrivit reprezentantului UCPR, principalul motiv este scaderea puterii de cumparare, pe fondul crizei economice.

Este prima data dupa multi ani in care industria a inregistrat doar cresteri, cand observam o scadere a vanzarilor de carne de pui, comparativ cu perioada similara din anul anterior. Bugetele familiilor au scazut foarte mult si, cu toate ca producatorii au redus preturile in aceasta perioada, vanzarile au fost mai mici, a explicat Ilie Van.

Astfel, potrivit lui Van, in prezent, producatorii vand la poarta fermei kilogramul de carne de pasare in carcasa cu sase lei fara TVA, in timp ce in luna aprilie 2009, vindeau acelasi produs cu 6,43 lei fara TVA/kilogram.

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...