Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vanzarile smithfield in romania au crescut anul trecut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Recolta.eu, vanzarile Smithfield Foods in Romania au crescut cu 25% in primele noua luni ale anului fiscal 2012, perioada incheiata in ianuarie, la 184,3 milioane dolari, in timp ce profitul operational a scazut cu aproape 70%, iar grupul anticipeaza imbunatatirea rezultatelor dupa reluarea exporturilor in UE.

„Am primit aprobarea sa exportam produse din carne de porc din Romania in alte state ale Uniunii Europene. In consecinta, ne asteptam si la imbunatatirea rezultatelor operatiunilor pe segmentul carnii in Romania pentru actualul an fiscal (care se incheie in aprilie, n.r.), dar si pentru anul fiscal 2013”, se arata intr-un raport al grupului american, citat de Mediafax.

Vanzarile in Romania s-au situat la 147,2 milioane de dolari in primele noua luni din anul fiscal 2011. Profitul operational a coborat cu 68% in primele noua luni din anul fiscal 2012, de la 8,5 milioane de dolari in perioada similara a anului fiscal 2011 la 2,7 milioane de dolari. Subventiile de la stat au contribuit la profitul operational din Romania cu 3,9 milioane de dolari in anul fiscal 2012.

Directorul general al grupului, Larry Pope, a declarat, in decembrie, ca profitul anual al Smithfield Romania poate creste cu 20 milioane de dolari datorita deciziei Comisiei Europene de a permite Romaniei sa exporte de la 1 ianuarie 2012 carne de porc. Directorul financiar al grupului american, Bo Manly, a explicat ca decizia CE va ajuta Smithfield Romania pe doua fronturi – exportul catre piete precum Europa si Asia, dar si cresterea vanzarilor catre procesatorii romani de carne, care pana acum nu puteau exporta produse obtinute din carne de porc de provenienta locala.

Din cauza problemelor cu pesta porcina, CE a interzis din 2003 exporturile Romaniei de carne de porc si produse din carne de porc de provenienta romaneasca. Acestea au fost reluate la inceputul acestui an, dupa o decizie pozitiva a CE.

In trimestrul al treilea al anului fiscal 2012, noiembrie-ianuarie, vanzarile grupului american au urcat cu 24% in Romania, de la 49,2 milioane de dolari in anul anterior la 61,2 milioane de dolari.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...