Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vara, consumul e centrat pe produse destinate grătarului

Autor: Maria Demetriadluni, 4 iulie, 2016

Vara, consumul se centrează pe produsele de grătar. „În sezonul cald se înregistrează o creștere generală a consumului de carne de pasăre, chiar dacă o mare parte dintre consumatori rămân fideli produselor clasice. Cu toate acestea, categoria de produse destinate grătarului a crescut foarte mult în ultimii ani”, a declarat Theodora Popa, director al companiei Transavia, citată de Progresiv.

 

De asemenea, un argument în plus care susține interesul în creștere al românilor pentru produsele dedicate grătarului sunt și rezultatele obținute de acestea în sezonul cald – în cazul Transavia fiind vorba despre un procent de 5% din total vânzări, iar pentru Agricola ponderea produselor de grătar din totalul vânzărilor de carne proaspătă ajungând la 15%.

 

De cealaltă parte, dacă ne referim la producătorii de carne și preparate din carne de porc, compania Kosarom a înregistrat în sezonul cald al anului trecut o creștere de 165% a vânzărilor, comparativ cu restul anului, în condițiile în care produsele dedicate grătarului dețin o pondere de aproximativ 20%. În ceea ce privește tipurile de produse preferate, „micii sunt în top, fiind urmați imediat de cârnăciorii proaspeți, acest lucru fiind confirmat atât de consumul cât și de vânzări, cât și prin cercetările de piață pe care le efectuăm”, precizează Codruț Peruc, Regional Sales Manager la Kosarom, citat de Progresiv.

 

De altfel, și datele firmei de cercetare RetailZoom, care monitorizează consumul și vânzările în rețelele internaționale de retail, marchează micii ca fiind în top trei produse în funcție de cota de piață în volum (4,2% din carnea proaspătă vrac la caserolă sau la vitrina asistată). În plus. aceștia au înregistrat o creștere de aproximativ 10% în perioada martie 2015 – aprilie 2016 față de martie 2014 – aprilie 2015.

Până în 2050, producția de carne și lapte trebuie redusă cu 50%
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 17 septembrie 2018

Sectorul european al creșterii animalelor a depășit limitele sigure pentru emisiile de gaze cu efect de seră, fluxurile de nutrienți și pierderea biodiversității fiind în pericol, se arată într-un studiu realizat de Greenpeace și Fundația Rise, citat de cotidianul britanic The Guardian, care avertizează: Până în anul 2050,...

Încotro se îndreaptă sectorul de carne al României?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 14 septembrie 2018

Ca jurnalist, dacă vrei să scapi de problema unui titlu, începi cu ”Încotro...”. Ei, bine, de data asta, din păcate, titlul se justifică din plin, pentru că, măcar dacă ne gândim la sectorul de carne, haosul pare a fi instalat din cauza evoluției pestei porcine africane. Așadar, haideți să vedem cum stăm și, mai ales, haideți...