Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Variante de etichetare a originii cărnii, propuse de CE

Autor: Meat MIlkjoi, 19 decembrie, 2013

Comisia Europeană (CE) a lansat marţi în dezbatere un raport cu privire la posibilitatea de a extinde etichetarea cărnii, urmând ca după discuţii Comisia să decidă dacă să iniţieze o propunere legislativă care să reglementeze originea cărnii folosite ca ingredient în produsele alimentare.

Raportul ia în calcul trei variante de lucru: menţionarea în mod voluntar pe etichetă a originii cărnii, introducerea etichetării obligatorii sub forma „UE/din afara UE”sau „UE / ţări terţe specifice (de exemplu: Brazilia)”, precum şi introducerea etichetării obligatorii indicând statul specific membru al UE sau ţara terţă în cauză.
Pe baza discuţiilor cu statele membre ale UE şi Parlamentul European, Comisia va lua în considerare dacă este cazul să fie luate măsuri şi care să fie acestea.

Studiul extern care se află la baza raportului Comisiei de marţi a fost bazat pe consultări ample cu părţile interesate, inclusiv cu organizaţiile de consumatori şi industrie, precum şi cu autorităţile naţionale competente din statele membre ale UE.

Comisia a luat în considerare faptul că interesul consumatorilor faţă de etichetarea de origine pentru carnea folosită ca ingredient pare să fie crescut considerabil (90% din consumatorii chestionaţi).(Agerpres)

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.   „Anul trecut l-am terminat cu o cifră de...

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro
Autor: Maria Demetriad  /   joi, 15 ianuarie 2015

Afacerile VPK Packaging-Salonta vor trece de 23 de milioane de euro, în 2015. Mai precis, producătorul belgian de ambalaje din carton VPK Packaging, care deţine pe piaţa locală două fabrici la Salonta, judeţul Bihor, şi-a bugetat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 23,6 mil. euro, mai mult cu 13% faţă de anul trecut, în principal pe...