Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vasile Lucuț: Românii au încă o putere scăzută de cumpărare

Autor: Maria Demetriadluni, 29 august, 2016

Vasile Lucuţ, care deţine producătorul de carne şi lactate Unicarm din Satu Mare, crede că efectele pozitive ale reducerii TVA la alimente, cumulate cu cele ale creşterii salariilor şi reducerea CAS se vor menţine în continuare, însă vede încă o putere de cumpărare scăzută a românilor.

 

„Reducerea TVA la alimente la 9% ne-a ajutat şi ne ajută în continuare, compensează puterea de cumpărare încă redusă. Statisticile arată o creştere a PIB-ului, dar puterea de cumpărare este încă scăzută. Măsura reducerii TVA ne-a ajutat enorm şi, deşi nu am crescut foarte mult, reuşim să ne menţinem businessul“, a spus Vasile Lucuț, care şi-a concentrat activitatea în zona de nord a ţării, având şi circa 100 de magazine.

 

În primul semestru, compania a avut afaceri mai mari cu circa 5% faţă de perioada similară a anului trecut. Unicarm, condusă de domnul Vasile Lucuț, și cu afaceri de 645 mil. lei anul trecut (145 mil. euro), este activă în producţia de carne şi produse din carne, în cea de lactate şi îngheţată, dar şi de pâine. Carnea reprezintă 60% din vânzările producătorului, în timp ce restul este acoperit de celelalte segmente.

Aqua DP își va expune tehnologiile la Meat Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 11 martie 2019

Compania Aqua DP, una dintre numele de referință din domeniul tehnologiilor destinate prezervării mediului, furnizor al soluțiilor Microcat, își va expune ultima ofertă de produse și tehnologii în secțiunea Expo a Conferinței Internaționale Meat Milk 2019.   Aqua DP furnizează:   STAȚII DE EPURARE: Instalații...

Muller Dairy a fost preluată de Central Bottlings Co. Ltd.
Autor: meatmilk  /   vineri, 1 martie 2019

(Comunicat) Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Central Bottlings Company Ltd achiziţionează de la Molkerei Alois Muller GmbH & CO KG participaţia deţinută de acesta la capitalul Muller Dairy Ro SRL.   În acest fel, The Central Bottlings rămâne unic acţionar al companiei Muller Dairy Ro SRL. Anterior...