Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vasile Lucuț: Românii au încă o putere scăzută de cumpărare

Autor: Maria Demetriadluni, 29 august, 2016

Vasile Lucuţ, care deţine producătorul de carne şi lactate Unicarm din Satu Mare, crede că efectele pozitive ale reducerii TVA la alimente, cumulate cu cele ale creşterii salariilor şi reducerea CAS se vor menţine în continuare, însă vede încă o putere de cumpărare scăzută a românilor.

 

„Reducerea TVA la alimente la 9% ne-a ajutat şi ne ajută în continuare, compensează puterea de cumpărare încă redusă. Statisticile arată o creştere a PIB-ului, dar puterea de cumpărare este încă scăzută. Măsura reducerii TVA ne-a ajutat enorm şi, deşi nu am crescut foarte mult, reuşim să ne menţinem businessul“, a spus Vasile Lucuț, care şi-a concentrat activitatea în zona de nord a ţării, având şi circa 100 de magazine.

 

În primul semestru, compania a avut afaceri mai mari cu circa 5% faţă de perioada similară a anului trecut. Unicarm, condusă de domnul Vasile Lucuț, și cu afaceri de 645 mil. lei anul trecut (145 mil. euro), este activă în producţia de carne şi produse din carne, în cea de lactate şi îngheţată, dar şi de pâine. Carnea reprezintă 60% din vânzările producătorului, în timp ce restul este acoperit de celelalte segmente.

Lactatele Baciul-Competitivitate prin preț și calitate!
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

SC MERIDIAN AGROIND SRL, deținătoarea de drept a brand-ului Baciul, a început producția de lactate în decembrie 1999. Firma are sediul în municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău și are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate proaspete și a brânzeturilor. Am dorit întotdeauna să ne diferențiem de concurență prin...

Grupul de firme Safir participă la Târgul Internațional SIAL
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 octombrie 2018

(Comunicat) Grupul de firme Safir, o afacere de familie cu capital 100% românesc, cu peste 27 ani de experiență în industria cărnii, participa la cea de-a 28-a ediție a târgului SIAL, cel mai mare eveniment internațional dedicat industriei alimentareîn cadrul standului României.   Evenimentul va avea loc la Paris, în perioada...