Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vasile Lucuț: Românii au încă o putere scăzută de cumpărare

Autor: Maria Demetriadluni, 29 august, 2016

Vasile Lucuţ, care deţine producătorul de carne şi lactate Unicarm din Satu Mare, crede că efectele pozitive ale reducerii TVA la alimente, cumulate cu cele ale creşterii salariilor şi reducerea CAS se vor menţine în continuare, însă vede încă o putere de cumpărare scăzută a românilor.

 

„Reducerea TVA la alimente la 9% ne-a ajutat şi ne ajută în continuare, compensează puterea de cumpărare încă redusă. Statisticile arată o creştere a PIB-ului, dar puterea de cumpărare este încă scăzută. Măsura reducerii TVA ne-a ajutat enorm şi, deşi nu am crescut foarte mult, reuşim să ne menţinem businessul“, a spus Vasile Lucuț, care şi-a concentrat activitatea în zona de nord a ţării, având şi circa 100 de magazine.

 

În primul semestru, compania a avut afaceri mai mari cu circa 5% faţă de perioada similară a anului trecut. Unicarm, condusă de domnul Vasile Lucuț, și cu afaceri de 645 mil. lei anul trecut (145 mil. euro), este activă în producţia de carne şi produse din carne, în cea de lactate şi îngheţată, dar şi de pâine. Carnea reprezintă 60% din vânzările producătorului, în timp ce restul este acoperit de celelalte segmente.

Grupul GrECo JLT a devenit Partener al Conferinței Internaționale Meat Milk 2018
Autor: meatmilk  /   joi, 3 mai 2018

Compania GrECo JLT, un nume de referință al pieței de consultanță a riscului și al asigurărilor, a devenit Partener al conferinței Meat Milk 2018. GrECo JLT va fi reprezentată de domnul Eduard Simionescu, General Manager, acela care, în ședința generală din ziua de 10 mai va susține prezentarea cu titlul ”Gestionarea riscurilor...

SGS România a devenit Partener al Conferinței Meat Milk 2018
Autor: meatmilk  /   vineri, 27 aprilie 2018

Prestigioasa companie SGS România a devenit partener al Expo-Conferinței Internaționale Meat.Milk 2018, care se va desfășura în zilele de 10 și 11 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov.   Compania va fi reprezentată prin Divizia sa de Agricultură și Alimentație, prin domnul Tudor Suciu-Coordonator de Afaceri, urmând să...