Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vasile Urzică: Fermierii să crească bovine pentru carne

Autor: Ilie Stoianjoi, 25 iulie, 2013

Romanii consuma anual circa 6 kg de carne de vita per capita, majoritatea importurilor provenind din tari precum America de Sud, Irlanda sau Polonia. In aceste conditii, potentialul acestei categorii este semnificativ, iar fermierii romani ar trebui sa se orienteze mai mult catre cresterea de bovine din rase de carne, considera Vasile Urzica, director de strategie si dezvoltare Doly-Com.

Consumul de carne de vita reprezinta circa 10% din consumul total de carne in Romania, ceea ce corespunde unei cantitati de aproximativ 6 kg per capita. Spre comparatie, consumul mediu din Europa este de aproximativ 12 kg per capita, printre campioni fiind Luxemburg, Germania si Franta.

Categoria de carne de vita maturata si ambalata este dominata insa de importuri de diferite origini, in special din America de Sud, Irlanda, Italia sau Polonia.

“Sunt tari care au politica de stat pentru promovarea carnii de vita si reusesc sa fie foarte competitivi, avand o sustinere guvernamentala consistenta. Totusi, calitatea gustativa a carnii cu origine romaneasca este un punct tare, care face diferenta si care va fi fructificat in promovarea acesteia pe piata interna si externa. Credem in potentialul acestei categorii si ne dorim ca si fermierii romani sa se orienteze mai mult catre cresterea de bovine din rase de carne, contribuind astfel si ei la imbunatatirea calitatii carnii”, spune Vasile Urzica. (Mai multe, pe www.wall-street.ro)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...