Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vaslui: afacere profitabila de milioane de euro din carnea de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Familia Safir din Vaslui face 20 mil. euro pe an din afacerile cu carne de pui, un business inceput imediat dupa 1990 cu o moara de cereale si o ferma, relateaza Ziarul Financiar.

Acum compania este unul dintre cei mai puternici producatori de carne de pasare din Moldova, producatorul ajungand sa lupte pentru cota de piata cu jucatori precum Transavia Alba Iulia sau Agricola International Bacau.

„Am cumparat in 1994 o fosta ferma de oi de la Miclesti, langa Vaslui si de aici a inceput cresterea. Achizitia a fost facuta pe credite, de fapt cam tot pana acum a fost cu bani de la banca pentru ca tata, Ghiorghi Safir, a plecat de la fostul lui loc de munca doar cu salariul de pe ultima luna”, isi aminteste George Safir, directorul executiv al producatorului Safir Vaslui, despre inceputurile in antreprenoriat ale familiei sale.

Afacerea familiei Safir a prins avans la mijlocul anilor 2000, dezvoltarea businessului fiind sustinuta prin investitiile derulate cu ajutorul banilor europeni. Achizitiile de unitati de procesare sau ferme de pasari au fost un alt motor de crestere.
Asa a ajuns Safir Vaslui sa vanda carne de pui de 21,7 milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...

Vaslui: afacere profitabila de milioane de euro din carnea de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Familia Safir, din Vaslui, face 20 de milioane de euro pe an din afacerile cu carne de pui, un business inceput imediat dupa 1990 cu o moara de cereale si o ferma, relateaza Ziarul Financiar. Acum compania este unul dintre cei mai puternici producatori de carne de pasare din Moldova, producatorul ajungand sa lupte pentru cota de piata cu jucatori precum Transavia Alba Iulia sau Agricola International Bacau.

„Am cumparat in 1994 o fosta ferma de oi de la Miclesti, langa Vaslui, si de aici a inceput cresterea. Achizitia a fost facuta pe credite, de fapt cam tot pana acum a fost cu bani de la banca pentru ca tata, Ghiorghi Safir, a plecat de la fostul lui loc de munca doar cu salariul de pe ultima luna”, isi aminteste George Safir, directorul executiv al producatorului Safir Vaslui, despre inceputurile in antreprenoriat ale familiei sale. Afacerea familiei Safir a prins avans la mijlocul anilor 2000, dezvoltarea businessului fiind sustinuta prin investitiile derulate cu ajutorul banilor europeni. Achizitiile de unitati de procesare sau ferme de pasari au fost un alt motor de crestere. Asa a ajuns Safir Vaslui sa vanda carne de pui de 21,7 milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

Cârnații afumați și fierți de la „Fomică?”, într-un NOU ambalaj practic
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat) Cârnații de pui afumați și fierți marca „Fomică?”, brandul de preparate și semipreparate românești care se remarcă prin faptul că sunt fără aditivi, fără coloranți, fără conservanți, pot fi găsiți într-un nou ambalaj practic, care conține patru bucăți de cârnați vidați în atmosferă...

Rata de absorbție a fondurilor europene pentru agricultură: 36,2% față de2016
Autor: meatmilk  /   joi, 21 martie 2019

(Comunicat MADR) România acordă o atenție deosebită stimulării investițiilor și atragerii de fonduri europene pentru agricultură.   Beneficiarii acestor plăți sunt fermierii, procesatorii, antreprenorii și autoritățile publice locale din România, care și-au luat angajamentul de a realiza proiecte ambițioase, cu impact...

C.E.: Centrele urbane și inovația din Industria alimentară
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a finalizat un foarte interesant studiu care a vizat impactul pe care îl au marile centre urbane asupra inovațiilor din industria alimentară (”Food in cities: study on innovation for a sustainable and healthy production, delivery, and consumption of food in cities”, Autori: Anja De Cunto, Cinzia...

Piata irlandeza de carne de vita, sub amenintarea Brexit-ului
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Prezent la Consiliul Miniștrilor Agriculturii de la Bruxelles, și referindu-se la Brexit, Michael Creed, ministrul irlandez al Agriculturii, a spus:   "Reuniunea Consiliului miniștrilor agriculturii a fost o oportunitate importantă pentru a sublinia Consiliului, Comisiei și colegilor mei miniștrii impactul unui Brexit fără...

Tetra Pak a lansat ambalajele aseptice cubice, pentru lactate
Autor: Nora Marin  /   joi, 21 martie 2019

Tetra Pak a lansat pachetul Tetra Classic Aseptic 65ml Cube, pentru produse lactate, sucuri, înghețată și alimente lichide.   Dimensiunile ambalajului au fost proiectate astfel încât să permită ca șase pachete să formeze un cub, pentru a optimiza utilizarea spațiului în distribuție și depozitare.   "Pachetul...