Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vaslui: afacere profitabila de milioane de euro din carnea de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Familia Safir din Vaslui face 20 mil. euro pe an din afacerile cu carne de pui, un business inceput imediat dupa 1990 cu o moara de cereale si o ferma, relateaza Ziarul Financiar.

Acum compania este unul dintre cei mai puternici producatori de carne de pasare din Moldova, producatorul ajungand sa lupte pentru cota de piata cu jucatori precum Transavia Alba Iulia sau Agricola International Bacau.

„Am cumparat in 1994 o fosta ferma de oi de la Miclesti, langa Vaslui si de aici a inceput cresterea. Achizitia a fost facuta pe credite, de fapt cam tot pana acum a fost cu bani de la banca pentru ca tata, Ghiorghi Safir, a plecat de la fostul lui loc de munca doar cu salariul de pe ultima luna”, isi aminteste George Safir, directorul executiv al producatorului Safir Vaslui, despre inceputurile in antreprenoriat ale familiei sale.

Afacerea familiei Safir a prins avans la mijlocul anilor 2000, dezvoltarea businessului fiind sustinuta prin investitiile derulate cu ajutorul banilor europeni. Achizitiile de unitati de procesare sau ferme de pasari au fost un alt motor de crestere.
Asa a ajuns Safir Vaslui sa vanda carne de pui de 21,7 milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

Efectele dietei cu peleți asupra performanței păsărilor de curte
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Prelucrarea furajelor în pelete uniforme și durabile oferă beneficii semnificative, iar densitatea în vrac crescută, reduce segregarea și praful de alimentare, reducând astfel pierderile. Eficiența de conversie a furajelor este mult îmbunătățită, în nutriția puilor, deoarece duce la scăderea deversărilor de furaje în timpul...

Top-ul vizibilității mărcilor de carne în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 16 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru...

Vaslui: afacere profitabila de milioane de euro din carnea de pui

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Familia Safir, din Vaslui, face 20 de milioane de euro pe an din afacerile cu carne de pui, un business inceput imediat dupa 1990 cu o moara de cereale si o ferma, relateaza Ziarul Financiar. Acum compania este unul dintre cei mai puternici producatori de carne de pasare din Moldova, producatorul ajungand sa lupte pentru cota de piata cu jucatori precum Transavia Alba Iulia sau Agricola International Bacau.

„Am cumparat in 1994 o fosta ferma de oi de la Miclesti, langa Vaslui, si de aici a inceput cresterea. Achizitia a fost facuta pe credite, de fapt cam tot pana acum a fost cu bani de la banca pentru ca tata, Ghiorghi Safir, a plecat de la fostul lui loc de munca doar cu salariul de pe ultima luna”, isi aminteste George Safir, directorul executiv al producatorului Safir Vaslui, despre inceputurile in antreprenoriat ale familiei sale. Afacerea familiei Safir a prins avans la mijlocul anilor 2000, dezvoltarea businessului fiind sustinuta prin investitiile derulate cu ajutorul banilor europeni. Achizitiile de unitati de procesare sau ferme de pasari au fost un alt motor de crestere. Asa a ajuns Safir Vaslui sa vanda carne de pui de 21,7 milioane de euro la sfarsitul anului trecut.

Evoluția pieței europene a produselor din carne și a lactatelor în viitorul deceniu
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Dacă în trecut v-am prezentat previziunile Comisiei Europene referitoare la evoluția producției de lapte-materie primă și a cărnii de vită, pentru următorul deceniu, acum vă supunem atenției prognoza referitoare la evoluția consumului produselor din carne și a modificărilor care vor surveni în structura producției europene de...

De la 1 ianuarie 2021, noi reguli pe lanțul de aprovizionare cu produse agro-alimentare
Autor: meatmilk  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Ca urmare a evoluției de pe piața europeană agro-alimentară, Comisia Europeană va adopta măsuri de introducere a unei transparențe sporite, prin raportarea îmbunătățită a prețurilor de-a lungul lanț de aprovizionare cu alimente.   După interzicerea practicilor comerciale neloiale și îmbunătățirea...

În octombrie, târgul Anuga va găzdui conferința internațională iFood 2019
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 18 septembrie 2019

(Comunicat) Cel mai mare târg mondial dedicat Industriei alimentare, Anuga 2019, care se va desfășura la MesseKoln în perioada 5-9 octombrie, va găzdui lucrările Conferinței iFood 2019, care va avea loc in ziua de 7 octombrie.   iFood 2019   Producția globală de produse alimentare este în continuă schimbare:...

Efectele dietei cu peleți asupra performanței păsărilor de curte
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 18 septembrie 2019

Prelucrarea furajelor în pelete uniforme și durabile oferă beneficii semnificative, iar densitatea în vrac crescută, reduce segregarea și praful de alimentare, reducând astfel pierderile. Eficiența de conversie a furajelor este mult îmbunătățită, în nutriția puilor, deoarece duce la scăderea deversărilor de furaje în timpul...

Top-ul vizibilității mărcilor de carne în on-line, în luna august 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 16 septembrie 2019

ZeList Monitor si fbMonitor, platforme de monitorizare si analiza ale companiei  TreeWorks, au dat publicitatii Top-ul vizibilitatii mărcilor de carne, in on-line, pentru luna august 2019.    Top-ul acopera brandurile prezente in online in mai multe categorii, dintre care vi le prezentam pe cele mai importante. Datele pentru...