Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vasluienii, neinteresati de ajutorul de minimis

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit postului Antena satelor, producatorii agricoli din judetul Vaslui nu s-au aratat interesati de ajutorul de minimis pentru seceta, acordat de Guvern.

Potrivit prefectului judetului, Radu Renga, pana la aceasta data au fost depuse la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Vaslui, aproximativ 3.000 de cereri de la producatori agricoli, in conditiile in care in Vaslui sunt afectati de seceta peste 30.000 de fermieri care detin suprafete agricole de pana la 10 hectare si care ar putea beneficia de sprijinul de 100 de lei pentru fiecare hectar cultivat.

„Am luat legatura cu primarii din judet si le-am solicitat sa-i informeze pe cetateni cu privire la sprijinul acordat de guvern pentru terenurile cultivate afectate de seceta. De asemenea, reprezentantii APIA fac informari in acest sens, insa doar 10 la suta dintre fermieri au depus cereri pentru a primi acele despagubiri.

Termenul de depunere a cererilor este 15 octombrie, insa va fi un volum foarte mare de munca daca toti vor merge si vor depune cererile pe ultima suta de metri”, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, prefectul judetului Vaslui, Radu Renga.

Acesta a precizat ca la nivelul judetului Vaslui, suprafata afectata de seceta este de aproximativ 135.000 de hectare, in conditiile in care doar 90.000 de hectare sunt asigurate.
Cele mai mari pagube se inregistreaza la culturile de grau, porumb, floarea soarelui, rapita si plante de nutret.

In judetul Vaslui, suprafata cultivata este de 272.000 de hectare.

Soluții digitale pentru productivitate sporită și profit ridicat în fermă
Autor: meatmilk  /   vineri, 3 august 2018

(Comunicat) Evoluția rapidă a domeniului IT și influența existenței Internetului se fac simțite în toate domeniile, inclusiv în agricultură. Fermierii din întreaga lume adoptă cu rapiditate noile tehnologii, astfel încât să își îndeplinească menirea cât mai ușor și să producă tot mai multă hrană pentru o populație...

C.E.: Rolul cheie pe care vânătorii trebuie să îl joace în împiedicarea evoluției PPA
Autor: meatmilk  /   joi, 2 august 2018

(Comunicat) Sectorul cărnii de porc este unul dintre cele mai semnificative sectoare agricole din UE. Acesta reprezintă 8,5% din producția totală a industriei agricole din UE, cea mai mare, în comparație cu alte sectoare de carne. Carnea de porc reprezintă 50% din producția totală de carne din UE. Carnea de porc este cea mai exportată...