Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vasluienii, neinteresati de ajutorul de minimis

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit postului Antena satelor, producatorii agricoli din judetul Vaslui nu s-au aratat interesati de ajutorul de minimis pentru seceta, acordat de Guvern.

Potrivit prefectului judetului, Radu Renga, pana la aceasta data au fost depuse la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) Vaslui, aproximativ 3.000 de cereri de la producatori agricoli, in conditiile in care in Vaslui sunt afectati de seceta peste 30.000 de fermieri care detin suprafete agricole de pana la 10 hectare si care ar putea beneficia de sprijinul de 100 de lei pentru fiecare hectar cultivat.

„Am luat legatura cu primarii din judet si le-am solicitat sa-i informeze pe cetateni cu privire la sprijinul acordat de guvern pentru terenurile cultivate afectate de seceta. De asemenea, reprezentantii APIA fac informari in acest sens, insa doar 10 la suta dintre fermieri au depus cereri pentru a primi acele despagubiri.

Termenul de depunere a cererilor este 15 octombrie, insa va fi un volum foarte mare de munca daca toti vor merge si vor depune cererile pe ultima suta de metri”, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, prefectul judetului Vaslui, Radu Renga.

Acesta a precizat ca la nivelul judetului Vaslui, suprafata afectata de seceta este de aproximativ 135.000 de hectare, in conditiile in care doar 90.000 de hectare sunt asigurate.
Cele mai mari pagube se inregistreaza la culturile de grau, porumb, floarea soarelui, rapita si plante de nutret.

In judetul Vaslui, suprafata cultivata este de 272.000 de hectare.

Tehnologia Microcat® pentru epurarea apei uzate din Industria Alimentară
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Stațiile de epurare din Industria alimentară, dar nu numai, se confruntă frecvent cu depășiri ale limitelor de deversare. Acest fapt se datorează subdimensionării, tehnologiilor învechite sau proiectării defectuoase.   Institutul Bioscience din Statele Unite ale Americii a dezvoltat o gamă de produse, pentru...

GOURMET PACK de la Karpaten Premium Angus, noua pasiune a consumatorilor
Autor: meatmilk  /   vineri, 19 octombrie 2018

(Comunicat) Pentru cei pasionați de specialități culinare, a căror gusturi rafinate îi poartă mereu într-o călătorie printre ingrediente de calitate care stau la baza unui meniu pe măsură, Karpaten Premium Angus lansează pachetul GOURMET PACK!   În lumea gourmet nimic nu este întâmplător! Fiecare ingredient, fiecare aromă...