Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Venezuela aresteaza macelari

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Guvernul venezuelean invinovateste macelarii pentru cresterea preturilor la carne si a ordonat arestarea a zeci dintre ei. Presedintele Hugo Chavez a declarat ca dezaproba masura insa arestarile continua. Chavez a propus guvernului sa analizeze amanuntit activitatea fiecarui distribuitor de carne si a marilor jucatori din domeniul cresterii vitelor si, daca se dovedeste ca speculeaza, sa fie expropriati.

Presa internationala scrie ca cel putin 40 de macelari au fost retinuti saptamana trecuta sub acuzatia de specula. Unele surse afirma ca acestia sunt tinuti intr-o baza militara si ca urmeaza sa fie predati politiei dupa finalizarea cercetarilor. Daca vor fi gasiti vinovati risca pana la 6 ani de inchisoare.

Vitrinele sunt goale la Caracas, in majoritatea macelariilor. Reprezentantii retailer-ilor spun ca sunt probleme in industria carnii si ca controlul preturilor, impus de guvern, i-a lasat fara profit.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...