Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

VEOLIA – Solutii pentru tratarea apei in industria alimentara

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Veolia Water Solutions & Technologies (VWS) este lider mondial in tratarea apelor, specializat in livrarea de uzine de apa la cheie (epurare si potabilizare) si solutii tehnologice pentru aplicatii industriale si municipale. Am vorbit cu Directorul General al VWS Romania, George Catalin Costache, despre solutii de succes pe o piata in formare, despre clienti si concurenti, dar si despre perspectivele de dezvoltare ale companiei.

FDC: Cum caracterizati pe scurt domeniul de activitate al Veolia Water Solutions & Technologies?

George Catalin Costache: Veolia Water Solutions & Technologies (VWS) este filiala teh­ni­ca a Veolia Water si lider la nivel modial in do­meniul tratarii apelor. VWS este specializata in ingineria, proiectarea si executia la cheie a instalatiilor de tratare a apei, oferind o gama variata de solutii si tehnologii.

Solutiile noastre pentru industria alimentara sunt patentate si dovedite ca functionale si efici­ente prin multitudinea de referinte. Noi suntem ca­pabili sa proiectam o solutie particularizata profilului de productie al oricarei unitati de prelu­cra­re a carnii, a laptelui sau de crestere a animalelor. Este foarte important in aceasta industrie, ca echipamentul folosit in tratarea apei sa fie acordat cu profilul de productie. In functie de pro­cesele de productie se pot genera ape uzate di­ferit incarcate, ceea ce solicita o solutie teh­ni­ca configurata particular.

Noi putem furniza echipamente si solutii proiectate special pentru o anumita unitate de productie, astfel incat se poate asigura conformitatea tehnica si legala.

FDC: Cum este reprezentata compania pe piata romaneasca?

George Catalin Costache: Veolia Water So­lu­tions and Technologies (VWS) s-a impus prin bran­dul OTV Romania Apa (Omnium de Traitement et de Valorisation) ca lider mondial in conceptia si realizarea lucrarilor de tratare a apelor municipale. Compania VWS Adiss acopera o ga­ma larga de procese de tratare (apa de proces, apa uzata, tratarea namolurilor) si poate oferi solutiile tehnologice pentru proiectele in­dus­triale majore. Pe langa acestea, societatea noastra o­fe­ra servicii de asistenta tehnica in si post-garantie.

FDC: Ce proiecte reprezentative executate de VWS va pot asigura o carte de vizita tentanta?

George Catalin Costache: Dintre proiectele re­prezentative la nivel national si chiar interna­tio­nal va putem prezenta aplicatii industriale sau mu­nicipale cum ar fi uzinele de epurare sau po­ta­bilizare cum ar fi cele din Buzau, Baia-Mare, Mioveni, Crivina, Arcuda, Rosu.

FDC: Care sunt criteriile de competitivitate ale VWS? Cum va diferentiati fata de concurenta?

George Catalin Costache: In cadrul pro­iec­te­lor, sunt folosite solutii brevetate ale grupului VWS, dezvoltate si testate in propriul centru de Cercetare si Dezvoltare. In acest fel, se garanteaza industriilor si municipalitatilor furnizarea de solutii functionale, inovative, eficiente si cu costuri minime de exploatare pe termen mediu si lung.

Capacitatea noastra locala de proiectare si realizare, ne pozitioneaza drept unul dintre cei mai competenti si capabili antreprenori generali din domeniul furnizarii de uzine de apa.

FDC: Care este potentialul tehnic si logistic de care dispuneti ce va poate asigura succesul castigarii unei licitatii?

George Catalin Costache: Compania VWS este specializata in conceptia si realizarea pro­iec­te­lor de reabilitare si extindere a statiilor de tra­tare si epurare a apei pentru industrie sau mu­ni­ci­pa­li­tati. Activitatile VWS includ de la con­cep­tia si pro­iec­tarea proceselor si instalatiilor pa­na la constructia intregii statii, punere in functiune, in­stru­i­rea perso­na­lului pentru exploa­ta­rea si in­tre­tinerea in­sta­la­tiilor si servicii post-ga­ran­tie. In functie de sec­torul industrial solicitant, ofe­rim si solutii parti­cu­larizate pentru producerea apei ultra-pure, pro­du­cerea apei de proces, epurarea apei uzate in­dus­triale, reciclarea si refolosirea apei, dezo­do­ri­za­rea aerului din statiile de tratare sau tratarea namolurilor.

FDC: Care sunt indicatorii de afaceri ai grupului?

George Catalin Costache: Pentru anul 2008, grupul Veolia Water Solutions & Technologies, la nivel international, a inregistrat o cifra de afaceri de 2.5 miliarde de euro, antrenand o echipa de 8.900 de angajati in peste 50 de tari. Cresterea anuala in ultimii 5 ani a fost de aproximativ 19%.

FDC: Care sunt perspectivele afacerii?

George Catalin Costache: VWS se implica activ in dezvoltarea durabila si protectia me­diu­lui, acestea fiind doua dintre componentele de baza ale politicii companiei. Dorim sa participam la cat mai multe licitatii pentru proiecte de tratare a apei si sa putem oferi clientilor industriali si comunitatilor beneficiile tehno­logiilor VWS.

AFIR prezintă noua versiune a Catalogului Produselor Alimentare Certificate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 6 februarie 2019

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale prezintă versiunea actualizată a CPAC– Catalogul Produselor Alimentare Certificate, aplicație mobilă care permite identificarea și localizarea în timp reala produselor alimentare românești certificate. Astfel, utilizatorii vor putea verifica autenticitatea produselor și vor...

Rezultatele controalelor ANSVSA în perioada 21.12.2018 – 07.01.2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 18 ianuarie 2019

(Comunicat) În perioada 21 decembrie 2018 - 07 ianuarie 2019 inspectorii sanitari-veterinari au verificat 2.671 de obiective (unități de industrie alimentară, piețe agro-alimentare și unități de vânzare cu amănuntul) și au realizat 200 de controale în trafic, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratelor de Poliţie...