Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Verde

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Sunt convinsa ca nimeni nu s-ar astepta vreodata la un numar „Verde” al revistei Fabrica de Carne. Este clar ca nu vom milita niciodata pentru limitarea consumului de carne, pentru renuntarea la mezeluri, pentru row food. Credem, insa, ca tendintele bio si eco friendly ar trebui inglobate pe cat posibil in industria carnii tocmai pentru a nu da ocazia unor extremisti, care nu traiesc in acest secol si militeaza pentru ca noi, cei 6 miliarde, sa ne hranim ca acum cateva sute de ani cand eram de 10 ori mai putini, sa creeze scenarii alarmiste care sa ingrozeasca consumatorii neinformati.

De aceea, cand am discutat cu domnul Mihai Visan, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, despre rezultatele din 2010 ale acestui sector, l-am intrebat si despre „Top 10 mezeluri periculoase”, realizat de profesorul Mecinicopschi de la Institutul de Cercetari Alimentare. Topul cuprinde practic toate mezelurile si a tinut ocupata prima pagina a ziarelor timp de cateva zile; l-am vazut si la stirile de seara de la televizor. Ce ar trebui sa facem tocmai pentru ca populatia sa fie informata corect si echilibrat in astfel de cazuri? Interviul exclusiv cu domnul Visan lamureste acest aspect, dar si multe probleme din industria carnii.

Despre provocarea pe care o reprezinta obtinerea hranei pentru 9 miliarde de oameni, cati vom fi in 2050, vorbesc si oficialii Alltech intr-un turneu european de conferinte. Cu teme ca „Diferentierea afacerii prin inovatii recente in autorizare si reglementare” sau „Solutii globale pentru problemele de productivitate in zootehnie”, reprezentantii companiei isi propun sa gaseasca rezolvarea acestei probleme ramanand fideli crezului Alltech: „nutritie, sanatate, performanta … natural”.

Tot „verde” este si rubrica „Meridiane culinare”. Articolul „Sa intelegem hrana organica” isi propune sa fie un ghid realist despre cum ne putem hrani echilibrat in secolul 21. Va dau un exemplu: „Nu cumparati mancarea din acelasi loc de unde va cumparati benzina! In SUA, 20% din mancare se cumpara de la benzinarie”.

Dar, va spuneam la inceput, acesta nu este un numar verde al revistei, asa ca va atrag atentia asupra catorva probleme cu adevarat fierbinti, tratate in aceasta editie Fabrica de Carne. Cititi materialul nostru despre reactia presedintelui ARC, Sorin Minea, la scandalul provocat de OLAF, care a pus probleme grave managerilor din industria carnii. Articolul „Sapard a dat, APDRP a luat, fie numele OLAF laudat” vorbeste despre o “neintelegere” care a afectat mai multe firme din industria carnii ce folosisera Programe Sapard. ARC a transmis un comunicat de presa, in care face o recapitulare a acestei istorii. Oficialii Asociatiei considera inadmisibila pozitia Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care ignora ultimele dispozitii ale Departamentului Lupta Antifrauda, DLAF.

De asemenea, va propun un tur de forta in ceea ce priveste tehnologiile inovative in industria carnii. Veti gasi, la rubrica deja consacrata, 10 pagini de noutati absolute in materie de astfel de echipamente, ceea ce va va permite sa fiti informati despre posibilitatile de marire a productiei si de optimizare a profiturilor dvs.

Revista Fabrica de Carne nu poate fi niciodata verde dar va poate tine la curent cu ultimele inovatii care sa va permita sa va desfasurati activitatea in conformitatate cu standardele acestui mileniu, cu necesitatea de a hrani o populatie in crestere si ramanand in armonie cu natura.

Lucrătura UE la linguriCA-CAlității
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 25 mai 2018

Zilele trecute, redacția noastră a primit din partea Comisiei de Agricultură a Parlamentului European Declarația în care detaliază principiile după care va fi construit noul exercițiu financiar al Uniunii Europene, pentru perioada 2021-2027.   Tema este amplă și, până la momentul adoptării noii Strategii Agricole Comune,...

La Bruxelles a început ”Balul” PAC 2021+
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 2 mai 2018

Ieri, la Bruxelles s-a dat startul elaborării bugetului Uniunii Europene care va fi alocat începând cu anul 2021. Mai bine spus, dacă ne gândim la culisele negocierilor de până acum, ar fi vorba de un adevărat bal, dar nu unul plin de veselie ci unul al dezastrului.   Foarte mulți au făcut referire la modificările determinate...