Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Verde

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Sunt convinsa ca nimeni nu s-ar astepta vreodata la un numar „Verde” al revistei Fabrica de Carne. Este clar ca nu vom milita niciodata pentru limitarea consumului de carne, pentru renuntarea la mezeluri, pentru row food. Credem, insa, ca tendintele bio si eco friendly ar trebui inglobate pe cat posibil in industria carnii tocmai pentru a nu da ocazia unor extremisti, care nu traiesc in acest secol si militeaza pentru ca noi, cei 6 miliarde, sa ne hranim ca acum cateva sute de ani cand eram de 10 ori mai putini, sa creeze scenarii alarmiste care sa ingrozeasca consumatorii neinformati.

De aceea, cand am discutat cu domnul Mihai Visan, directorul executiv al Asociatiei Romane a Carnii, despre rezultatele din 2010 ale acestui sector, l-am intrebat si despre „Top 10 mezeluri periculoase”, realizat de profesorul Mecinicopschi de la Institutul de Cercetari Alimentare. Topul cuprinde practic toate mezelurile si a tinut ocupata prima pagina a ziarelor timp de cateva zile; l-am vazut si la stirile de seara de la televizor. Ce ar trebui sa facem tocmai pentru ca populatia sa fie informata corect si echilibrat in astfel de cazuri? Interviul exclusiv cu domnul Visan lamureste acest aspect, dar si multe probleme din industria carnii.

Despre provocarea pe care o reprezinta obtinerea hranei pentru 9 miliarde de oameni, cati vom fi in 2050, vorbesc si oficialii Alltech intr-un turneu european de conferinte. Cu teme ca „Diferentierea afacerii prin inovatii recente in autorizare si reglementare” sau „Solutii globale pentru problemele de productivitate in zootehnie”, reprezentantii companiei isi propun sa gaseasca rezolvarea acestei probleme ramanand fideli crezului Alltech: „nutritie, sanatate, performanta … natural”.

Tot „verde” este si rubrica „Meridiane culinare”. Articolul „Sa intelegem hrana organica” isi propune sa fie un ghid realist despre cum ne putem hrani echilibrat in secolul 21. Va dau un exemplu: „Nu cumparati mancarea din acelasi loc de unde va cumparati benzina! In SUA, 20% din mancare se cumpara de la benzinarie”.

Dar, va spuneam la inceput, acesta nu este un numar verde al revistei, asa ca va atrag atentia asupra catorva probleme cu adevarat fierbinti, tratate in aceasta editie Fabrica de Carne. Cititi materialul nostru despre reactia presedintelui ARC, Sorin Minea, la scandalul provocat de OLAF, care a pus probleme grave managerilor din industria carnii. Articolul „Sapard a dat, APDRP a luat, fie numele OLAF laudat” vorbeste despre o “neintelegere” care a afectat mai multe firme din industria carnii ce folosisera Programe Sapard. ARC a transmis un comunicat de presa, in care face o recapitulare a acestei istorii. Oficialii Asociatiei considera inadmisibila pozitia Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care ignora ultimele dispozitii ale Departamentului Lupta Antifrauda, DLAF.

De asemenea, va propun un tur de forta in ceea ce priveste tehnologiile inovative in industria carnii. Veti gasi, la rubrica deja consacrata, 10 pagini de noutati absolute in materie de astfel de echipamente, ceea ce va va permite sa fiti informati despre posibilitatile de marire a productiei si de optimizare a profiturilor dvs.

Revista Fabrica de Carne nu poate fi niciodata verde dar va poate tine la curent cu ultimele inovatii care sa va permita sa va desfasurati activitatea in conformitatate cu standardele acestui mileniu, cu necesitatea de a hrani o populatie in crestere si ramanand in armonie cu natura.

Nu, nu e drept!
Autor: Ilie Stoian  /   joi, 26 iulie 2018

L-ați luat în bâză de cum a deschis ușa ministerului. Ați făcut mișto de el în ultimul hal, că vine de pe tarla și că are pe suflet țărâna pământului pe care a crescut, deși n-ați luat în seamă școlile și experiența lui. L-ați portretizat în colaje foto ironice și în montaje video batjocoritoare, profitând de...

Ce avem în pahar, apă sau otravă?
Autor: Ilie Stoian  /   vineri, 20 iulie 2018

Suntem bine trecuți de prima jumătate a anului, așa că se cuvine să încercăm să facem un scurt bilanț, întrebându-ne pe bună dreptate: Ce are în el paharul, apă care să ne dea putere pentru a ieși la liman sau otravă? Ultimele evenimente ar tinde spre a doua variantă, deși credem că nu e chiar așa. Să începem, așadar, pe...