Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Veterinarii au confiscat 170 kilograme carne de porc

Autor: Ilie Stoianluni, 27 mai, 2013

În săptămâna 17-23 mai, inspectorii  Direcţiei  Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat 68  acţiuni de control la unităţi şi gospodării ale populaţiei. Cantitatea de  170 Kg.  carne, în valoare de 1.360 lei a fost confiscată.

Ca urmare a neregulilor constatate în timpul verificărilor, inspectorii au aplicat 3 amenzi contravenţionale, în valoare de  totală de 1.900 lei.

Deficienţele sancţionate au fost: nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în ceea ce priveşte etichetarea produselor alimentare la un magazin alimentar din Vetiş, fiind aplicată amenda de 600 lei; nerespectarea normelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în ceea ce priveşte depozitarea produselor alimentare la, fiind aplicată sancţiunea de 600 lei; vânzarea produselor medicinale veterinare fără prescripţie medicală veterinară la farmacia veterinară din Supuru de Jos. S-a aplicat amendă de 700 lei.

În perioada menţionată a fost depistat un porc cu  trichineloză în localitatea Berveni. Cantitatea de  170 Kg.  carne, în valoare de 1.360 lei a fost confiscată şi dirijată spre incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar.

Sătmărenii care în acest sfârşit de săptămână taie porci în sistem tradiţional pentru consum propriu pot solicita examen trichineloscopic sâmbătă, 25 mai, între orele 8-13 şi duminică între orele 8-12 la Circumscripţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din Piaţa Someş.

(Informaţia Zilei – Satu Mare)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...