Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Veterinarii comisionari riscă să rămână fără activitate

Autor: Meat MIlkmarți, 22 octombrie, 2013

Veterinarii care au contract cu statul şi-ar putea înceta activitatea dacă nu primesc banii de la ANSVSA. Diminuarea bugetului alocat Programului de eradicare a bolilor animalelor care pot fi transmise la om ar putea stopa şi exporturile.

Olteanu (UNPCPR): Nu putem risca să pierdem statutul de ţară indemnă din punct de vedere al pestei porcine şi să închidem pieţele abia deschise, notează Curierul național.

Lipsa fondurilor necesare derulării integrale a Programului de supraveghere, prevenire şi eradicare a bolilor animalelor care pot fi transmise la om ar putea avea efecte nefaste atât asupra sănătăţii populaţiei, cât şi a pieţei externe, în cazul în care oficialii europeni vor decide să ridice României statutul de ţară indemnă din punct de vedere al pestei porcine.

Riscurile sunt cu atât mai mari cu cât, în această perioadă, ar trebui efectuate vaccinurile împotriva rabiei şi a TBC-ului, răspândirea acestor boli de la animale la oameni putând pune în pericol chiar viaţa consumatorilor, nu numai sănătatea lor.  (Mai multe, pe www.curierulnational.ro)

Se extind controalele de sănătate la importul de porci din SUA și Canada
Autor: Meat MIlk  /   luni, 15 decembrie 2014

În urma deciziei Comisiei Europene luată săptămâna trecută, se extind controalele de sănătate asupra importurilor de porci vii din SUA și Canada, până la 31 octombrie anul viitor (2015) ca urmare a  preocupărilor legate de cazurile numeroase ale virusului diareei porcine epidemice (DPE). În luna iulie, Bruxelles-ul a impus re guli...

Laringotraheita infecțioasă aviară
Autor: Meat MIlk  /   vineri, 12 decembrie 2014

Laringotraheita infecțioasă aviară (LTI) este o boală infectocontagioasă endemică, care afectează îndeosebi găinile și fazanii, cu evoluție acută, caracterizată clinic prin tulburări respiratorii grave, iar morfopatologic prin leziuni catarale sau hemoragico-necrotice ale mucoasei laringotraheale.   Importanță,...