Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Victor Ponta, pentru BBC: România putea fi ţap ispăşitor în scandalul cărnii de cal

Autor: Ilie Stoianjoi, 14 februarie, 2013

Autoritățile române au verificat toate informațiile privind abatoarele din România și modul în care este procesată carnea și nu au găsit nicio neregulă, a declarat premierul Victor Ponta, miercuri seara, la BBC, subliniind că este vorba de o “criză europeană foarte serioasă”.

În România, două abatoare sunt acuzate că au vântul carne de cal unor companii alimentare europene, etichetată ca fiind de vită. În context, premierul român a spus că scandalul cărnii de cal reprezintă o problemă la nivelul întregului continent.

Premierul a mai afirmat că până în acest punct este mulţumit de modul în care au reacţionat autorităţile române.

„Pentru acest moment sunt satisfăcut de modul în care am reacţionat, dar nu consider că treaba noastră este încheiată doar pentru că nu s-a întâmplat nimic în România. Trebuie să verificăm dublu, triplu, pentru a ajuta toate statele membre şi autorităţile europene să pedepsească firmele vinovate şi să elaboreze reguli şi standarde mai bune pentru viitor”, a spus Ponta, la BBC.

“Este vorba de o criză europeană foarte serioasă, nu este una românească, britanică sau franceză, este o criză europeană, pentru că afectează dreptul absolut al consumatorilor europeni de a avea încredere în alimente, în produse și de a ști cu precizie ce mâncare este și de unde provine”, a afirmat Victor Ponta, citat de AGERPRES.

Referindu-se la acuzațiile la adresa producătorilor români, premierul a spus: “Am verificat toate informațiile referitoare la abatoare și la modul în care este procesată carnea și, până la ora actuală, nu am găsit nicio neregulă”.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că România are tot interesul ca firmele care se fac vinovate de etichetarea greșită a cărnii de cal, indiferent de statul în care activează, să fie identificate și sancționate, arătând însă că frauda nu s-a comis în țara noastră și că România nu trebuie să fie tratată ca “suspectul de serviciu”. (Agerpres)

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...