Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vier pfoten international acuza franta ca streseaza gaini

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ilegalitatile savarsite in productia de oua din Franta sunt dezvaluite de Asociatia Vier Pfoten International intr-un comunicat de presa, dupa ce Asociatia Franceza a Crescatorilor de Pasari a anuntat, in urma cu o saptamana, ca s-a conformat total interdictiei UE privind interzicerea comertului cu oua provenite de la gaini crescute neconform.

Intr-una dintre fermele avicole franceze din Bretagne a fost realizat un material de presa video, care infatiseaza pasari moarte, strivite si ranite, in spatii inguste din interiorul fermei. Fiecarei gaini ii revenea un spatiu de numai 464 de centimetri patrati, in totala contradictie cu Directiva CE, care stabileste normele de confort avicol, incepand din 1 ianuarie 2012.

Franta se numara, alaturi de Romania, printre cele 14 state de pe lista UE, care nu s-au conformat acestor normative privind cresterea pasarilor, iar Vier Pfoten solicita autoritatilor franceze sa ia sub control situatia si sa inchida toate fermele care inca mai folosesc custi neimbunatatite, conform declaratiei presedintelui Vier Pfoten International, Heli Dungler (TS)

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...