Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vier pfoten international acuza franta ca streseaza gaini

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Ilegalitatile savarsite in productia de oua din Franta sunt dezvaluite de Asociatia Vier Pfoten International intr-un comunicat de presa, dupa ce Asociatia Franceza a Crescatorilor de Pasari a anuntat, in urma cu o saptamana, ca s-a conformat total interdictiei UE privind interzicerea comertului cu oua provenite de la gaini crescute neconform.

Intr-una dintre fermele avicole franceze din Bretagne a fost realizat un material de presa video, care infatiseaza pasari moarte, strivite si ranite, in spatii inguste din interiorul fermei. Fiecarei gaini ii revenea un spatiu de numai 464 de centimetri patrati, in totala contradictie cu Directiva CE, care stabileste normele de confort avicol, incepand din 1 ianuarie 2012.

Franta se numara, alaturi de Romania, printre cele 14 state de pe lista UE, care nu s-au conformat acestor normative privind cresterea pasarilor, iar Vier Pfoten solicita autoritatilor franceze sa ia sub control situatia si sa inchida toate fermele care inca mai folosesc custi neimbunatatite, conform declaratiei presedintelui Vier Pfoten International, Heli Dungler (TS)

MADR: Crescătorii de ovine pot valorifica lâna în 20 centre de colectare
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) MADR a identificat, prin Direcțiile pentru Agricultură Județene, pornind de la efectivele de ovine și producția de lână obținută, zonele în care vor fi realizate centrele de colectare lână și piei de animale.   În prezent, există 20 de centre care colectează lâna de la crescătorii de ovine, cu o capacitate...

Controale ANSVSA în industria avicolă
Autor: meatmilk  /   joi, 22 februarie 2018

(Comunicat) Începând cu luna august a anului trecut, ANSVSA a demarat o acțiune tematică de control, la nivel național, pentru a verifica modul în care operatorii din industria avicolă respectă condițiile sanitare veterinare și de siguranță a alimentelor referitoare la producerea ouălor și a produselor din ouă, destinate...