Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Vilsack a anuntat implementarea legii cool

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Secretarul pentru Agricultura Tom Vilsack a anuntat ca forma finala a legii pentru etichetarea produselor in functie de tara de provenienta (Country of Origin Labeling ) va putea fi implementata din 16 martie.

Oficialul a precizat ca sustine implementarea acestei legi, considerand-o un pas important in incercarea de a furniza consumatorilor informatii in plus despre produsele pe care le consuma. Acesta a declarat ca implemnetarea legii va fi urmarita atent. Etichetarea cu tara de provenineta se va aplica pentru produsele din carne de vita, porc, miel, capra si pui, peste si scoici, fie crescute in pescarii, fie din apele publice, legume proaspete sau congelate, alune si alte soiuri de nuci. Potrivit legii, etichetarea trebuie facuta de retaileri.

Bell: Venituri in crestere cu 18,5%

Procesatorul elvetian de carne de porc Bell a raportat o crestere a profitului net de 4,4% in 2008, ajungand pana la valoarea de 39,8 milioane de euro. De asemenea, compania a inregistrat in aceeasi perioada o crestere de 18,5% a veniturilor operationale, pana la 202 milioane de euro. Vanzarile catre consumatorul final au crescut cu 88 milioane de euro. Aproximativ 61 de milioane de euro au reprezentat o crestere prin achizitii, dupa ce compania a cumparat anul trecut grupurile Polette in Franta si Yimbo si Abrahamin in Germania. Compania se asteapta la un 2009 dificil, cand consumatorul va reduce cheltuielile, iar competitia pe retail se va intensifica. Bell se va concentra anul acesta pe consolidarea activitatilor de baza.

Sistemul Hermes Retail Execution, implementat de tot mai multe companii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Mogyi România a implementat sistemul HERMES Retail Execution de la TRANSART automatizându-și astfel activitatea reprezentanților din teren, atât pe partea de organizare, planificare și control al activității agenților, cât și în ce privește colectarea și centralizarea datelor de mercantizare și execuție la raft care...

AFIR: Fonduri nerambursabile pentru procesarea produselor agricole
Autor: meatmilk  /   luni, 19 noiembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale reamintește tuturor celor interesați că în această perioadă sunt fonduri disponibile pentru investiții în procesarea și marketingul  produselor agricole prin intermediul submăsurii 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.   Din alocarea de...