Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Viorel tirziu nu poate fi interimar la apia pentru ca nu este functionar public

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Viorel Tirziu, numit de oficialii Ministerului Agriculturii ca interimar la conducerea Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), nu poate prelua aceasta functie pentru ca nu este functionar public, relateaza agentia Mediafax, citand reprezentanti ai Ministerului Agriculturii.

Potrivit informatiilor publicate de agentia de stiri interimatul ar putea fi asigurat de Mariana Draghici, director adjunct al agentiei. Aceasta ocupa functia de director general adjunct al APIA din iulie 2005.

Ministerul Agriculturii a anuntat saptamana trecuta ca Viorel Tirziu, directorul general al Directiei de Coordonare a Agentiilor de Plati din cadrul Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), va prelua interimatul APIA, dupa demisia directorului general Dan Gherghelas. Gherghelas, care va parasi functia la 12 februarie, a afirmat ca demisioneaza pentru ca nu poate accepta „ingerinta politicului intr-o activitate strict tehnica”, dupa criticile aduse agentiei de ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...