Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Viorica Dăncilă consideră necesară o Strategie pentru regiunea Carpatică

Autor: Meat MIlkvineri, 25 octombrie, 2013

(Strasbourg, 24 octombrie 2014) Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, a abordat în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg un subiect mai puţin dezbătut şi anume strategia pentru Regiune Carpatică.

„Pornind de la experiența strategiilor regionale adoptate deja de Uniunea Europeană, strategia pentru regiunea Carpatică trebuie să aibă în vedere provocările comune, să îmbunătățească funcționalitatea structurilor existente, să vizeze mărirea coeziunii teritoriale, să permită o exploatare substanțială a potențialului existent, să ţină cont de specificităţile regiunii, de tradițiile locale şi regionale ale populației” a arătat europarlamentarul social-democrat, care a susţinut că „toate acestea vor asigura la implementarea sustenabilă a legislației europene şi a Strategiei 2020”.

Viorica Dăncilă a mai susţinut în plenul Parlamentului European că deşi Comisia Europeană consideră că, aceste lucruri pot fi realizate prin intermediul Strategiei Dunării, europarlamentarul PSD este de părere că obiectivele menționate mai sus nu pot fi îndeplinite decât printr-o strategie specifică pentru Carpați.

„Cooperarea privind turismul (incluzând agro şi eco turismul) conservarea biodiversității, amenajarea teritoriului, agricultura, silvicultura, transportul, industria, energia pot conduce la îmbunătățirea calității vieții în aceasta zonă, dar şi la împiedicarea depopulării localităților din regiune”, a mai spus Viorica Dăncilă, care a adăugat că „pentru a putea vorbi de o strategie eficientă în regiunea Carpați, trebuie ca aceasta să aibă începând din anul 2014 propria sa linie de finanțare din bugetul UE care să îi permită elaborarea şi derularea proiectelor în baza unor direcții strategice care să ţină cont de specificităţile regiunii”.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...