Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Virusul schmallenberg, in peste o suta de ferme belgiene

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In Belgia, peste o suta de ferme de oi, vaci si capre au fost afectate de virusul Schmallenberg, informeaza Agerpres.

Agentia Federala pentru Siguranta Retelei Alimentare (AFSCA) a verificat 397 de ferme si a detectat virusul la 95 de ferme de ovine, 7 de bovine si – pentru prima data – la o exploatatie de caprine.

Virusul Schmallenberg poate produce, conform specialistilor, malformatii congenitale la miei si vitei, provocand diaree acuta, febra si avorturi la ierbivorele gestante. Detectat in UE pentru prima data, in noiembrie 2011 (Germania), virusul se extinde in Olanda, Belgia, Marea Britanie si Franta. (TS)

Pe piața europeană a cărnii de porc, cotatiile cresc din nou
Autor: Nora Marin  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Pig Site, pentru prima dată din iunie 2017, cotațiile de porci maturi pentru sacrificare indică o tendință ascendentă pentru lunile următoare.   În Germania, prețurile la producător au crescut cu 3 cenți / kg greutate de sacrificare, iar Țările de Jos, Belgia și Austria au urmat exemplul, ridicându-și cotațiile...

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.   Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre...