Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vitamina A în furajele bovinelor protejează împotriva alergiei la lapte

Autor: meatmilkvineri, 16 februarie, 2018

Potrivit Scientific Reports, un studiu efectuat de Institutul de Cercetări Messerli, Viena, Meduni Viena și Universitatea din Viena a arătat că adaosul de vitamina A în furajele vacilor poate ajuta la prevenirea unei reacții alergice la lapte.

 

Potrivit statisticilor, o alergie reală la lapte apare la aproximativ 3-5% dintre copiii europeni și mai rar la adulți. Boala este diferită de intoleranța la lactoză, în care lipsa enzimei lactază determină incapacitatea de a sparge în mod corespunzător lactoza, un zahăr găsit în produsele lactate.

 

În cazul unei alergii la lapte, sistemul imunitar în sine reacționează cu un răspuns imun împotriva proteinelor din lapte. Se formează celule imunitare specializate, care produc anticorpi împotriva proteinelor din lapte și declanșează astfel o reacție alergică potențial mult mai periculoasă.

 

Proteina de lapte beta-lactoglobulină, un agent relevant pentru reacțiile alergice, literalmente „buzunarește” un metabolit al vitaminei A numit acid retinoic. Aceasta ar necesita, totuși, ca vacile să primească o cantitate suficientă de vitamină, de exemplu printr-o abundență de furaje verzi.

 

Încărcarea cu acid retinoic

 

Dacă sugarii devin alergici la laptele de vacă, corpul lor produce limfocite Th2. Acestea sunt celulele imune specializate care produc anticorpi pentru combaterea proteinelor din lapte ca parte a sistemului imunitar. Unul dintre cei mai importanti dintre acesti alergeni de lapte este proteina Bos d 5. De asemenea, cunoscut sub numele de beta-lactoglobulina, face parte dintr-o familie de proteine ​​cunoscute sub numele de lipocaline.

 

Aceasta familie de proteine ​​speciale este caracterizata de buzunare moleculare care pot lua in molecule mici, cum ar fi acidul retinoic, care este un metabolit de vitamina A, a spus autorul studiului, Karin Hufnagl.

 

Studiul a aratat ca o proteina din lapte „gol” sustine activarea limfocitelor Th2 si astfel initiaza o reactie alergica in lant. Potrivit colegului cercetător Erika Jensen-Jarolim, o încărcare adecvată a proteinei din lapte ar putea împiedica copiii mici sau chiar adulții să devină sensibilizați și să-și exprime o alergie la lapte.

 

Nu există suplimente artificiale

 

Hufnagl a spus că o cantitate suficientă de vitamină A pentru producătorii de lapte, adică vacile, ar putea contracara efectul în care o proteină alimentară inofensivă este transformată într-un alergen de lapte. Cu toate acestea, nu se știe dacă efectul pozitiv al vitaminei A prezentate în studiu poate fi, de asemenea, realizat prin suplimente alimentare.

 

Suplimentarea artificiala a unei diete cu vitamine nu poate obtine acelasi efect ca agentii naturali si va duce probabil la o incarcatura necorespunzatoare a alergenului din lapte „, a spus Hufnagl. „Prin urmare, este necesar să se furnizeze vitamina A într-o măsură adecvată în timpul păstrării sau hrănirii animalelor. Acest lucru poate fi atins, de exemplu, prin creșterea ofertei de furaje verzi. ”

 

Hufnagl a adăugat că trebuie realizate studii suplimentare pe această temă. Acidul retinoic previne imunogenitatea lipocalinului lap Bos 5 prin legarea la epitopul său imunodominant T

Autorii studiuli sunt: Hufnagl K., Ghosh D., Wagner S., Fiocchi A., Dada L., Bianchini R., Braun N., Steinborn R., Hofer M., Blaschitz M., Roth G., Hofstetter G., Roth-Walter F., Pacios LF. și Jensen-Jarolim E.

PPA identificat în hrana pentru porcii din fermele Chinei
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Furnizorul de hrană pentru animale din China, Tangrenshen Group, a raportat că prezența PPA a fost detectată într-una din unitățile sale producătoare de formule nutriționale pentru porci.   Potrivit Reuters, într-o declaratie făcută la Bursa de Valori din Shenzhen, compania a declarat ca boala a fost gasita in probele de...

JTP-Finlanda, invită fermierii să-i viziteze standul din cadrul târgului Indagra
Autor: meatmilk  /   miercuri, 24 octombrie 2018

(Comunicat) JPT-Industria este o companie finlandeză, cu peste 30 de ani de experiență în domeniul producerii furajelor. JPT Industria se adresează deopotrivă fermelor mici și mari, produsele lor fiind adaptate fiecărei ferme în parte și datorită modului de livrare în containere etanșeizate, piața țintă a companiei fiind întreaga...