Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vitrine frigorifice diferite, pentru produse felurite

Autor: meatmilkluni, 7 octombrie, 2019

În unitățile profesionale ale comercianților de mărfuri alimentare perisabile, respectarea permanentă a lanțului rece la acele categorii de alimente ce necesită temperaturi scăzute este esențială, deoarece astfel se garantează calitatea bună a produselor, se menține prospețimea acestora.

 

Iată de ce vitrinele frigorifice sunt ideale pentru a putea prezenta consumatorilor alimentele la temperatura rece potrivită.

 

Vitrinele frigorifice sunt utile pentru mulți profesioniștii din domeniu, indiferent că ne referim la unitățile HoReCa, care au nevoie să își conserve și prezinte astfel produsele de patiserie, cofetărie, mezeluri, salate sau brânzeturi, pentru magazinele alimentare care trebuie să arate clienților produsele proaspete care se păstrează la rece.

 

Vitrinele frigorifice se mai utilizează și în unitățile fast food care comercializează alimente ce au nevoie de temperatură scăzută de păstrare până la vânzare și, de ce nu, vitrine frigorifice profesionale de capacități mici, medii sau mari, întâlnim inclusiv în piețele agroalimentare unde se folosesc pentru păstrarea produselor lactate, produselor din carne și pește.

 

Clasificarea vitrinelor frigorifice profesionale

 

Vitrina frigorifică de mici dimensiuni este aceea care se poate amplasa direct pe blatul de prezentare sau pe un blat de lucru. De asemenea, ele pot să fie instalate și pe un suport special construit în acest scop.https://tcromania.com/vitrine-expunere-banc/

 

Raftul frigorificeste cel mai întâlnit tip de vitrină frigorifică pozitivă sau negativă. Ea poate se măsoare în medie până la 2 m înălțime. Unele se prezintă ca niște dulapuri de perete deschise și sunt echipate cu perdele de frig pentru noapte, pentru a se preveni pierderea de energie inutilă. Există modele mai înguste sau mai largi, mai adânci sau mai puțin adânci, în funcție de spațiul disponibil.https://tcromania.com/rafturi-frigorifice/

 

Vitrina frigorifică tradițională este un model clasic de vitrină profesională și arată de cele mai multe ori precum un simplu dulap frigorific cu o ușă transparentă, ce oferă vizibilitate produselor alimentare găzduite în interiorul acesteia.https://tcromania.com/vitrine-frigorifice-verticale/

 

Din categoria vitrinelor speciale reci putem aminti și acele vitrine pentru băuturi, anume concepute pentru păstrarea sticlelor/dozelor la vederea clienților.

 

Nu putem vorbi de o afacere de catering dacă nu există în unitate măcar un echipament frigorific unde să se păstreze produsele de patiserie, sandvișurile ori alte alimente gata preparate. Plus că de cele mai multe ori clienților le place să vadă mâncarea înainte de a o achiziționa, le place să o aleagă vizual.

 

O vitrină echipată cu evaporatoare este perfectă de multe ori, deoarece permite răspândirea unui frig omogen, echilibrat, chiar și dacă echipamentul are un volum mai mare, de 400 de litri.

 

Vitrinele frigorifice statice mențin mâncarea umedă și sunt foarte populare în materie de conservare a brânzeturilor sensibile la variațiile de temperatură.

 

Cele mai economice vitrine frigorifice sunt echipamentele închise. Ele consumă până la jumătate din cantitatea de energie a unei vitrine deschise ce se pretează mai degrabă la amplasarea în magazinele alimentare mari.

Salesianer Miettex va participa la Conferința Internațională Meat.Milk 2019
Autor: meatmilk  /   luni, 1 aprilie 2019

Firmă de mare tradiție și de mare prestigiu internațional, Salesianer Miettex va participa la cea de-a VIII-a ediție a conferinței internaționale Meat Milk, care se va desfășura la Hotel Alpin din Poiana Brașov în zilele de 30 și 31 mai sub genericul ”Protejarea interesului național în condițiile globalizării sectoarelor de carne...

Puterea Banchmarking-ului în lanțul de aprovizionare
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 29 martie 2019

Benchmarking-ul reprezintă un proces structurat, utilizat pentru compararea practicilor de lucru ale propriei firme, cu practici similare identificate în alte companii, dar și implementarea celor mai bune idei în procesele proprii. În plus, Benchmarking-ul este un model de îmbunătățire a calității, sub toate aspectele. În...