Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vizita Directorului General AFIR în Republica Moldova

Autor: meatmilkluni, 3 iunie, 2019

(Comunicat) Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a efectuat o vizită oficială în Republica Moldova la invitația Agenției de Intervenţie şi Plăți pentru Agricultură (AIPA).

 

În marja agendei oficiale, Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR, a avut o întrevedere cu Vadim CURMEI, directorul adjunct al AIPA, pentru a discuta despre Planul de acțiuni realizat în baza acordului de colaborare al cărui obiectiv îl reprezintă realizarea unor misiuni de interes comun pentru cele doua Agenții de plăți, cu privire la dezvoltarea sistemului de sprijin pentru solicitanţii de fonduri europene nerambursabile destinate agriculturii şi dezvoltării rurale.

 

Am realizat deja primii pași concreți stabiliți în baza acordului semnat anul trecut și am solicitat lista producătorilor agricoli din Republica Moldova. Introducerea în Catalogul Produselor Alimentare Certificate-aplicația CPAC, dezvoltată de AFIR, a fermierilor moldoveni este o etapă esențială  prin care ne dorim să întărim colaborarea cu frații noștri de peste Prut.

 

Ne-am propus să includem și informații privind traseele turistice care ar putea fi urmate de consumatorii de produse alimentare certificate. Deja ne-am stabilit un plan de acțiuni în care experţii AFIR și AIPA vor participa împreună la acțiuni comune cu parteneri din Uniunea Europeană.” a declarat directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

 

De asemenea, directorul general al AFIR a participat la cea de a treia ediție a „Premiilor GALA AIPA-2019”, eveniment organizat de Agenția moldava, sub patronajul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova, pentru a sublinia rolul important pe care îl au producătorii agricoli în dezvoltarea sectorului agricol și rural, dar și pentru promovarea agriculturii și dezvoltării rurale din această țară.

 

În cadrul galei festive au participat peste 250 de invitați, printre care producători agricoli, oficiali de rang înalt, reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene și ai misiunilor diplomatice din Republica Moldova și oficialități ale administrației centrale și locale.

Romalimenta salută proiectul ANPC privind campaniile promoţionale
Autor: meatmilk  /   luni, 2 septembrie 2019

(Comunicat) Federaţia Romalimenta este adepta regulilor clare, aplicate obiectiv, nediscriminator, care sa dezvolte competitivitatea industriei alimentare romanesti, marindu-i cota de piaţa prin implinirea asteptarilor consumatorilor si prin respectarea intereselor acestora.   Unul din domeniile de maxim interes pentru noi il...

La Bucureşti a avut loc conferinţa “Politica Agricolă Comună-Pezent şi viitor”
Autor: meatmilk  /   luni, 2 septembrie 2019

(Comunicat) Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în data de 29 august 2019 la Conferința cu tema ”Politica Agricolă Comună – Prezent și viitor”, organizată la București, de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală, din cadrul Autorității de Management pentru Programul Național de Dezvoltare...