Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vizita ministrului Daniel Constantin în Turcia

Autor: Ilie Stoianmarți, 30 aprilie, 2013

În data de 30 aprilie 2013, o delegaţie a României condusă de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va efectua o vizită oficială în Turcia pentru a  continua negocierile cu partea turcă în ceea ce priveşte restricţiile privind importul şi tranzitul animalelor vii din specia ovină şi bovină în şi prin Turcia.

Alături de ministrul Agriculturii se va afla secretarul de stat Achim Irimescu, care în pregătirea acestei vizite, împreună cu o delegaţie a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), s-a deplasat în data de 16 aprilie 2013 la Ankara, unde a participat la o reuniune de lucru pe aceeaşi temă cu o delegaţie a Ministerului Alimentaţiei, Agriculturii şi Creşterii Animalelor din Turcia, condusă de Kutbettin Arzu, ministru adjunct.

Amintim faptul că preliminar vizitei delegaţiei MADR în Turcia din data de 16 aprilie 2013, România a purtat o serie de discuţii la Bruxelles cu Paola Testori Coggi, Director General al DGSANCO, Comisia Europeană susţinând demersurile şi poziţia României în cadrul negocierilor cu Turcia.

Carnea de porc, primul loc în Top-ul importurilor
Autor: Maria Demetriad  /   luni, 19 ianuarie 2015

Carnea de porc a ocupat primul loc în Top-ul importurilor de produse agroalimentare, în primele 10 luni ale anului 2014 Carnea de porc a ocupat primul loc în topul importurilor de produse agroalimentare în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014 cu o cantitate de 129.000 de tone, în creştere cu 7 procente faţă de aceeaşi perioadă din...

Cris Tim va investi 5 mil. de euro în dezvoltarea producției ready-meal
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 16 ianuarie 2015

Cris Tim va investi 5 milioane de euro în dezvoltarea producției ready-meal, segment care a crescut cu 30% anul trecut, a declarat Radu Timiş, preşedintele grupului. Totodată, activitatea companiei se va extinde și în zona vinificației, investind alte 2,5 milioane de euro în ”Crama Butic”. "În acest an investim aproximativ 3...