Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vizite în teren la liceele tehnologice cu profil preponderent agricol

Autor: meatmilkmiercuri, 31 iulie, 2019

(Comunicat) În perioada 24 – 25 iulie 2019, Maricel Floricel Dima, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a efectuat mai multe vizite de lucru la licee agricole din țară, precum: Liceul Tehnologic “Jacques M. Elias” Sascut din județul Bacău, Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focșani, Liceul Tehnologic Odobești, județul Vrancea, Liceul Agricol “Dr. C. Angelescu” – Buzău și Liceul Tehnologic Agricol Smeeni, județul Buzău.

 

La întâlniri au participat directori ai Direcțiilor Agricole Județene Vrancea și Bacău, precum și specialiști din cadrul acestor structuri, desemnați membri în cadrul Consiliilor de Administrație ale acestor licee, care vor avea o implicare permanentă în identificarea agenților economici din agricultură și domeniile conexe pentru efectuarea stagiilor de practică a elevilor, în funcție de specializarea fiecărei unități de învățământ.

 

Scopul acestor vizite a fost constatarea realității efective din teren, identificarea, împreună cu conducerea unităților de învățământ a problemelor cu care se confruntă acestea și, în același timp, a soluțiilor specifice în vederea eficientizării învățământului liceal agricol.

 

În urma vizitării bazei tehnice și materiale a fiecărei unități de învățământ (laboratoare de specialitate, cantine, internate, loturi didactice) s-au stabilit obiectivele prioritare ce urmează a fi finanțate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își propune, prin finanțarea acestor investiții în cadrul liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol, crearea condițiilor necesare pentru pregătirea elevilor în domeniul agriculturii, în concordanță cu noile tehnologii practicate la nivel de fermă, precum și promovarea învățământului profesional agricol, măsuri care vor conduce la reîntinerirea și profesionalizarea forței de muncă din agricultură.

MADR: Bilanțul Președinției rotative a României la Consiliul UE AgriFish
Autor: meatmilk  /   miercuri, 17 iulie 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a susținut în data de 16 iulie 2019 o conferință de presă la sediul instituției, în cadrul căreia a prezentat rezultatele Președinției României la Consiliul Uniunii Europene și bilanțul programelor prioritare din agricultură.   Pe parcursul celor...

AFIR, prima instituție românească, certificată ISO 37001:2016, Anti-Mită
Autor: meatmilk  /   joi, 11 iulie 2019

(Comunicat) Directorul General al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a primit la începutul acestei luni certificatulde conformitate a sistemului de management anti-mită cu standardul internațional ISO 37001:2016 din partea lui Alessandro ROMEI, EMEA Senior Director la RINA SIMTEX – organismul de certificare...