Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vizite în teren la liceele tehnologice cu profil preponderent agricol

Autor: meatmilkmiercuri, 31 iulie, 2019

(Comunicat) În perioada 24 – 25 iulie 2019, Maricel Floricel Dima, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a efectuat mai multe vizite de lucru la licee agricole din țară, precum: Liceul Tehnologic “Jacques M. Elias” Sascut din județul Bacău, Colegiul Tehnic “Valeriu D. Cotea” Focșani, Liceul Tehnologic Odobești, județul Vrancea, Liceul Agricol “Dr. C. Angelescu” – Buzău și Liceul Tehnologic Agricol Smeeni, județul Buzău.

 

La întâlniri au participat directori ai Direcțiilor Agricole Județene Vrancea și Bacău, precum și specialiști din cadrul acestor structuri, desemnați membri în cadrul Consiliilor de Administrație ale acestor licee, care vor avea o implicare permanentă în identificarea agenților economici din agricultură și domeniile conexe pentru efectuarea stagiilor de practică a elevilor, în funcție de specializarea fiecărei unități de învățământ.

 

Scopul acestor vizite a fost constatarea realității efective din teren, identificarea, împreună cu conducerea unităților de învățământ a problemelor cu care se confruntă acestea și, în același timp, a soluțiilor specifice în vederea eficientizării învățământului liceal agricol.

 

În urma vizitării bazei tehnice și materiale a fiecărei unități de învățământ (laboratoare de specialitate, cantine, internate, loturi didactice) s-au stabilit obiectivele prioritare ce urmează a fi finanțate de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale își propune, prin finanțarea acestor investiții în cadrul liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol, crearea condițiilor necesare pentru pregătirea elevilor în domeniul agriculturii, în concordanță cu noile tehnologii practicate la nivel de fermă, precum și promovarea învățământului profesional agricol, măsuri care vor conduce la reîntinerirea și profesionalizarea forței de muncă din agricultură.

Participarea ministrului Petre Daea la reuniunea Consiliului Uniunii Europene
Autor: meatmilk  /   miercuri, 25 septembrie 2019

(Comunicat) Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în perioada 23-24 septembrie 2019, la Helsinki, la reuniunea informală a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură și Pescuit) și la discuții organizate în marja acestui eveniment. Finlanda a preluat Președinția Consiliului UE la 1 iulie...

Controale în alimentația publică, pentru prevenirea răspândirii PPA
Autor: meatmilk  /   luni, 23 septembrie 2019

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a organizat la nivel național controale tematice pentru prevenirea propagării pestei porcine africane (PPA), privind verificarea modului de respectare a condiţiilor sanitare veterinare şi de siguranţa alimentelor referitoare la trasabilitatea,...