Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Viziunea companiei Marel

Autor: Meat MIlkmarți, 29 ianuarie, 2013

Viziunea companiei Marel:
„Vrem sa fim compania pentru care opteaza clientii, in domeniul furnizarii sistemelor integrate, produselor si serviciilor pentru industria procesatoare a carnii rosii, a carnii de pasare si a pestelui.”

Marel este furnizorul mondial principal de utilaje, sisteme si servicii avansate pentru industria pestelui, carnii rosii si carnii de pasare. Marcile noastre – Marel, Stork Poultry Processing si Townsend Further Processing – sunt printre cele mai respectate din industrie. Impreuna, oferim convenabilitatea unei singure surse, indeplinind fiecare nevoie a clientilor nostri. Avand birouri si filiale in peste 30 de tari si o retea mondiala de 60 de agenti si distribuitori, lucram alaturi de clientii nostri pentru a largi cat mai mult posibilitatile procesarii alimentare.

Marel este o companie multinationala, iar unitatile ei de lucru se afla in Olanda, Danemarca, Statele Unite, Islanda, Slovacia si Singapore. Suntem un furnizor unitar pentru procesatorii de alimente din intreaga lume. Suntem lideri mondiali in domeniul sistemelor integrate pentru industria pestelui si carnii de pasare si un furnizor important in sectorul industrial al carnii rosii. De la procurarea materiilor prime si pana la ambalarea produsului finit – de la unitatile independente, standardizate, pana la sistemele integrate, cu operare „la cheie” – produsele noastre sunt concepute astfel incat sa poata indeplini fiecare cerinta a clientilor nostri.

Compania Marel pune mult accent pe imaginatie si ingeniozitate. Realizand investitii anuale de 5-6% din venituri in domeniul cercetarii si dezvoltarii – un procent cu mult peste ceea ce se investeste de obicei in industrie – impingem constant limitele posibilitatilor din acest sector. Utilajele si componentele de programe software de ultima ora pe care le producem ajuta procesatorii de toate dimensiunile, de pe toate pietele, sa-si desfasoare activitatea la un nivel maxim de productivitate, indiferent ca e vorba de procesarea pestelui, carnii rosii, carnii de pasare, branzei sau produselor preparate. Produsele noastre maresc, intr-o maniera clara si directa, calitatea globala si valoarea alimentelor.

Un studiu de caz: Fatland, Norvegia
Dat fiind faptul ca firma Marel tocmai a intrat pe piata de portionare a carnii din Romania cu utilajul I-Cut 55, am vrea sa va prezentam un studiu de caz, legat de utilajul I-Cut, din Norvegia, in speranta ca, in curand, vom putea prezenta reusitele noastre din domeniul portionarii din Romania.

Portionare perfecta, cu I-Cut 55
La solicitarea unei societati norvegiene producatoare de carne, Fatland, care avea nevoie de un utilaj de transare la greutate fixa a portiilor de carne de porc, de tip steak si chop, compania a efectuat o serie de teste asupra unui numar de masini de portionare diferite si a gasit un raspuns clar: utilajul I-Cut 55, produs de firma Marel, este cel mai precis portionator de pe piata.

In fiecare vineri, consumatorii norvegieni pot gasi oferta „Happy Weekend” in supermarketurile lor locale, KIWI, de distributie cu amanuntul. Cele apro-ximativ 250.000 de tavite ambalate, de care este nevoie pentru a forma aceasta oferta de sfarsit de saptamana, sunt toate produsul portionarii cu un utilaj I-Cut 55, de la Marel.

Svein Fatland, proprietarul si directorul de productie al firmei, explica: „Piata de portionare la greutati fixe este in crestere in Norvegia, motivul principal fiind modificarea comportamentului consumatorilor. Din cauza crizei financiare, din ce in ce mai multi clienti isi fac cumparaturile in magazine cu preturi reduse; in aceasta situatie, pentru a face fata cresterii crescute, trebuie sa poti oferi produse portionate la greutati fixe, cu o mare precizie”.

Testele au indicat obtinerea unor rezultate deosebite
Dupa ce a incercat si alte masini de portionare, Fatland a decis sa testeze si utilajul I-Cut 55. „Dupa testare, am putut observa clar ca masina I-Cut 55 prezenta o acuratete constanta a portiilor obtinute. Astazi, dupa ce am folosit-o in productie de catva timp, ne dam seama ca recuperarea investitiei va fi chiar mai rapida decat ne asteptam, datorita randamentelor remarcabile pe care le obtinem”, a spus Inge Fatland, coproprietar si manager tehnic al firmei.

Principiul de lucru al utilajului I-Cut 55
Utilajul I-Cut 55 produce portii realizate cu precizie, cu ajutorul sistemului sau de lucru in 3 dimensiuni, care ofera o scanare la 360° a produsului, eliminandu-se astfel efectele de umbra si nelasand nevizualizata nici o portiune a acestuia. Conveierele de transmisie in forma de V si dispozitivele de fixare a produselor reduc miscarea acestora in timpul transarii, asigurand obtinerea unor portii ta-iate cu precizie si regularitate si randamente optime. „Din ce in ce mai multi clienti isi fac cumparaturile in magazinele cu pret redus, iar pentru a livra pe aceasta piata, trebuie sa poti portiona la greutate fixa, cu mare precizie”. – Svein Fatland, proprietar si director de productie.

Prestarea serviciilor, dupa vanzare, este cruciala
Nu numai precizia si randamentele trebuie sa fie asigurate la perfectie. Serviciile de dupa vanzare sunt si ele de prima importanta pentru orice societate procesatoare de alimente, iar Fatland nu face exceptie. „Utilajul I-Cut 5 este o piesa esentiala pentru misiunea noastra. Daca se defecteaza, avem nevoie de tehnicieni de service care sa fie disponibili imediat. Modul de organizare a firmei Marel, care detine o unitate de service aici, in Norvegia, ne face sa fim linistiti si din acest punct de vedere”, conchide Inge Fatland.

Marel Romania – 031-620.54.87
|romania@marel.com|

IFFA 2019: Optimizarea producției cu ajutorul sistemelor digitale
Autor: meatmilk  /   joi, 7 februarie 2019

(Comunicat) Optimizarea proceselor de producție se bazează din ce în ce mai mult pe digitalizare și rețele interconectate. Obiectivul este de a spori securitatea producției și de a optimiza utilizarea mașinilor, de a lucra în moduri mai eficiente din punct de vedere energetic și de a putea reacționa mai flexibil la schimbările de pe...

Spre o nouă eră a lactatelor
Autor: Cristina Gavrilut  /   joi, 24 ianuarie 2019

Atitudinile consumatorilor față de produsele lactate se schimbă în întreaga lume. Odată anunțat doar ca parte a unei diete echilibrate, utilizarea laptelui în unele categorii a fost în declin, în ultimele două decenii, în special în piețele în care s-au adus cele mai importante acuze, în cea mai mare parte a lor, nefondate:...