Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Voluntarii smithfield romania au pregatit peste 3.600 de scolari si prescolari pentru noul an scolar

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Continuand traditia pentru cel de-al saselea an consecutiv, programul Smithfield Romania Din nou la scoala a debutat pe 17 septembrie. Timp de cinci zile, voluntarii Smithfield Romania au impartit cadouri de inceput de an scolar pentru mai mult de 3.600 de scolari si prescolari din 61 de localitati din judetele Timis si Arad.

In cele cinci zile, cei 36 de voluntari Smithfield au parcurs mai bine de 2100km, oferind copiilor deja traditionalele ghiozdane, rechizite si orare scolare (cu mesaje pentru economisirea resurselor naturale). Pe langa acestea, de aceasta data, micii sportivi din comunitatile Smithfield au avut parte de inca o surpriza placuta, cand au primit din partea companiei echipamente adecvate, care sa ii ajute sa nu rateze niciuna dintre activitatile sportive la care vor participa in aceasta toamna.

De asemenea, cadouri cu materiale necesare inceperii unui nou an de formare educationala au fost daruite copiilor din gradinitele si grupele pregatitoare din comunitatile Smithfield din judetele Timis si Arad, dar si celor 250 de elevi, copii ai angajatilor Smitfield Ferme, Smithfield Prod si Agroalim Distribution.

Programul Din nou la scoala a avut in vedere si spatiile in care elevii urmeaza sa isi desfasoare activitatea, astfel incat compania a asigurat si mobilierul scolar pentru amenajarea unei sali de clasa din localitatea Utvin, comuna Sanmihaiu Roman si tabla de scris pentru o sala de clasa din localitatea Nitchidorf.

Ramanem, ca in fiecare an, alaturi de reprezentantii viitoarelor generatii, in care ne punem toate sperantele si pe care incercam sa ii sprijinim, astfel incat sa poata beneficia de conditiile necesare pentru asigurarea accesului egal la educatie si dezvoltare, a declarat Bogdan Mihail, Presedinte Smithfield Romania.

Educarea tinerelor generatii este cea mai solida investitie in viitorul comunitatilor noastre, ceea ce ne face sa apreciem actiunile voluntarilor Smithfield ca fiind adevarate pietre de temelie la construirea unui maine de care sa fim cu totii mandri si multumiti, a declarat domnul Constantin Cristian Stoi, Primarul localitatii Boldur, judetul Timis, una dintre localitatile beneficiare ale programului Din nou la scoala.

Proiectul educational Din nou la scoala a debutat in anul 2007 la initiativa Smithfield Ferme. Incepand cu anul 2009, la acest program s-a alaturat si compania Smithfield Prod, iar din anul 2011 implementarea programului a devenit nationala, prin includerea localitatilor unde Agroalim Distribution desfasoara activitati. In total, in cadrul celor 6 editii ale programului au fost deja inclusi aproximativ 13.600 de elevi din localitatile din judetele Timis si Arad (4 in 2007; 11 in 2008; 36 in 2009, 40 in 2010, 65 in 2011 si 61 in 2012).

Smithfield a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase programe de responsabilitate sociala, fiind, printre altele: sponsor si partener oficial al programului „Milioane de oameni, milioane de copaci”, prima miscare nationala de plantare de copaci din Romania, initiator al proiectului Hrana pentru suflete de sprijinire a familiilor cu nevoi sociale, sponsor al initiativei nationale de educatie ecologica Lumea ta? Curata, sponsor al proiectului „Ziua Mondiala a Monitorizarii Calitatii Apei”, un program de analiza si monitorizare a calitatii apelor implicand elevii si studentii, initiator al programul de sprijinire a traditiilor si culturii locale Fii unul dintre noi.

Deespre Smithfield Romania

Smithfield Ferme

Din 2004, cand a intrat pe piata romaneasca, Smithfield Ferme a investit in operatiunile sale din Romania peste 500 milioane USD. Astazi, compania opereaza 46 de ferme active in judetele Timis si Arad, construite in mare parte in regim green-field, la care se adauga patru unitati de crestere suine, construite in parteneriat cu fermierii locali, prin programul Contract Grower, (in total producand aproximativ 850.000 porci comerciali pe an) si doua fabrici ultramoderne de nutreturi combinate. Fermele de crestere si fabricile de productie nutreturi combinate sunt unitati certificate prin Sistemul de managenent integrat (obtinand certificarile pentru calitate ISO 9001:2008, mediu ISO 14001:2004 si sanatate si securitate ocupationala OHSAS 18001:2007 si ISO 22000 pentru siguranta alimentului). Activand pe raza a peste 30 de comune si orase, in judetele Timis si Arad, activitatea de responsabilitate sociala a Smithfield Ferme contine si o importanta componenta financiara, contribuind anual la dezvoltarea economica a zonei, prin aportul semnificativ la bugetul acestor localitati, cu peste 5 milioane RON anual.

Smithfield Prod

Smithfield Prod este cel mai mare abator din Romania cu o capacitate de 600 de capete pe ora, fiind situat pe locatia fostului COMTIM, in judetul Timis. Valorile Smithfield Prod sunt siguranta alimentara, responsabilitatea fata de mediul inconjurator, intelegerea specificului local si sprijinul comunitatii locale in care isi desfasoara activitatea, dezvoltarea continua a tehnologiilor folosite si crearea unui mediu de lucru placut angajatilor. Smithfield Prod este o companie certificata ISO 14001:2004 Sistemul de Management al Mediului si ISO 22000: 2005 Sistemul de Management al Sigurantei Alimentare.

Agroalim Distribution

Agroalim Distribution este o companie romaneasca, furnizor confirmat si lider national in distributia de servicii complete pentru o gama intreaga de produse congelate, refrigerate si ambientale. Agroalim dispune de o retea de distributie nationala, prin cele 10 filialele ale sale: Buftea, Bacau, Baia-Mare, Brasov, Braila, Constanta, Cluj, Iasi, Pitesti, Timisoara, Tulcea si reteaua de 9 depozite proprii.
Agroalim ofera clientilor sai o gama complexa de produse congelate, refrigerate si ambientale: carne de porc, carne de pui si curcan, carne de vita, oaie si miel, peste si fructe de mare; specialitati din carne de pasare, peste si fructe de mare; mezeluri; legume, fructe si cartofi congelati; pizza congelata; patiserie si cofetarie; lactate si produse de bacanie precum si produse dedicate Food Service.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...