Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vytenis Andriukaitis, de acord cu ACEBOP privind exportul de animale vii

Autor: meatmilkluni, 2 septembrie, 2019

Acum, în plin scandal al exportului de ovine în țări din Orientul Apropiat, iată că oficiali ai Uniunii Europene par a înclina spre cei care solicită modificarea legislației.

 

Anterior acestui moment, să spunem că, la data de 15 iulie, doamna Mary Pană-Președinte al ACEBOP, prezentă la o ședință AgriFish, a exprimat poziția asociației pe care o conduce în legătură cu acest subiect, propunând factorilor europeni de decizie, precum și țărilor membre, modificarea legislației referitoare la bunăstarea animalelor și regulile exporturilor de animale vii pe distanțe lungi, în țări terțe.

 

Mai precis, la fel cum este prevăzut și î Proiectul de lege depus la Parlament, susține stoparea exportului de acest gen în perioadele cu temperaturi crescute.

 

Este foarte adevărat că ANSVSA și MADR au transmis un punct de vedere în care susțin cu probe că România respectă toate regulile și normele de bunăstare. Însă, iată că Vytenis Andriukaitis pare a fi de acord cu propunerile ACEBOP.

 

Astfel, potrivit unei scrisori adresată de Comisarul European mai sus amintit, doamnei Mary Pană, acesta salută interveția dânsei din 15 iulie, salutând propunerile ACEBOP și anunțând-o că acestea au fost transmise tuturor factorilor de analiză și decizie ai Uniunii Europene, urmând ca problema să fie rtanșată în viitor.

La Cupa Doripesco ”EU & PRIETENUL MEU” a căzut un record cu greutate
Autor: meatmilk  /   miercuri, 23 octombrie 2019

Doripesco a organizat în perioada 18-20 octombrie 2019, cea de-a șaptea ediţie a concursului de pescuit „Cupa EU & PRIETENUL MEU”, care a avut loc pe Balta 4 a Complexului Piscicol Doripesco-Vadu Roșu.   La startul concursului au luat parte 24 de echipe (fiecare echipă formată din 2 concurenţi prieteni), aceştia fiind...

Pro Agro îl susține pe Emil Dumitru pentru funcția de Ministru al Agriculturii
Autor: meatmilk  /   marți, 15 octombrie 2019

Sectorul agroalimentar din România este atent la situația politică a României. Indiferent de ceea ce înseamnă lupta politică, asociațiile profesionale din România au făcut și vor face o singură politică, Politica Agricolă Comună – PAC. Federația Națională PRO AGRO apreciază în mod pozitiv faptul că, printre numele vehiculate...