Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Vytenis Andriukaitis, de acord cu ACEBOP privind exportul de animale vii

Autor: meatmilkluni, 2 septembrie, 2019

Acum, în plin scandal al exportului de ovine în țări din Orientul Apropiat, iată că oficiali ai Uniunii Europene par a înclina spre cei care solicită modificarea legislației.

 

Anterior acestui moment, să spunem că, la data de 15 iulie, doamna Mary Pană-Președinte al ACEBOP, prezentă la o ședință AgriFish, a exprimat poziția asociației pe care o conduce în legătură cu acest subiect, propunând factorilor europeni de decizie, precum și țărilor membre, modificarea legislației referitoare la bunăstarea animalelor și regulile exporturilor de animale vii pe distanțe lungi, în țări terțe.

 

Mai precis, la fel cum este prevăzut și î Proiectul de lege depus la Parlament, susține stoparea exportului de acest gen în perioadele cu temperaturi crescute.

 

Este foarte adevărat că ANSVSA și MADR au transmis un punct de vedere în care susțin cu probe că România respectă toate regulile și normele de bunăstare. Însă, iată că Vytenis Andriukaitis pare a fi de acord cu propunerile ACEBOP.

 

Astfel, potrivit unei scrisori adresată de Comisarul European mai sus amintit, doamnei Mary Pană, acesta salută interveția dânsei din 15 iulie, salutând propunerile ACEBOP și anunțând-o că acestea au fost transmise tuturor factorilor de analiză și decizie ai Uniunii Europene, urmând ca problema să fie rtanșată în viitor.

ACEBOP va participa la selecția pentru elaborarea PNS 2021-2027
Autor: meatmilk  /   marți, 23 iulie 2019

(Comunicat) In data de 27.06. 2019, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale prin Direcția de Dezvoltare Rurală - Autoritatea de Management pentru PNDR, a lansat procesul de selectare a partenerilor in vederea constituirii grupurilor de lucru tematice pentru elaborarea Planului Național Strategic (PNS) 2021-2027, inițiativă pe care am...

World Vision România: În mediul rural, 56% dintre copii fumează ca șerpii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 10 iulie 2019

(Comunicat) Fumatul în rândul copiilor și tinerilor din mediul rural este o problemă stringentă în România. Raportul „Bunăstarea copilului în mediul rural“, lansat de World Vision România în 2018, a analizat incidența comportamentelor de risc pentru sănătate (fumatul, consumul de alcool) în rândul...