Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Webomatic, Cryovac și PCS au organizat seminarul Ready Meals Event

Autor: Ilie Stoianmiercuri, 28 martie, 2018

În zilele de 27 și 28 martie 2018, companiile Webomatic, Cryovac-Sealed Air și PCS-Diversey, la care s-a adăugat și firma Trumf, din Cehia, au organizat seminarul cu titlul ”Ready Meals Event”.

 

În cele două zile ale evenimentului găzduit de PCS, reprezentanții acestor companii au prezentat ultimele soluții tehnologice destinate companiilor care produc ready meal. Iată cum și-au prezentat organizatorii seminarul:

 

”Intr-o piata competitiva si in permanenta schimbare asistam la o dezvoltare timida dar determinata a sectorului de “Ready Meals”. 

 

Gusturile si preferintele culinare ale popoarelor sunt foarte diferite, obiceiurile alimentare de asemeneea, astfel incat acest domeniu atat de fascinant al industriei alimentare ramane totusi si unul extrem de complex care pune procesatorii in fata unor provocari dificil de solutionat.

 

Asadar am luat hotararea sa venim in intampinarea tuturor acestor provocari si dificultati cu solutii de ambalare personalizate . Vom incerca impreuna sa schitam profilul consumatorului roman de “Ready Meals” . care isi doreste ca mancarea pe care o consuma:

 

-Sa fie apetisanta, prezentata intr-un ambalaj curat si ingrijit

-Sa fie usor de utilizat , in conditii igienice

-Sa fie gustoasa”

 

Prezentă în ziua a doua a evenimentului, revista Meat.Milk a asistat la prezentările companiilor Webomatic, Cryovac și Trumf.

 

Prima comunicare a fost susținută de domnul Octavian Roșu, reprezentantul Webomatic, acela care, în preambul, a subliniat sărbătorirea a 60 de ani de activitate a firmei, informând auditoriul specializat că tehnologia Webomatic ste prezentă în România încă din anul 1970 și că, sub actuala formă de organizare, compania este activă pe plan național de 15 ani.

 

Intrând în detaliile de specialitate, domnul Roșu a oferint informații despre echipamentele Webomatic de ambalare în vid, MAP și în caserole, insistând pe sistemele de sigilare și precizând că echipamentele din seria TL (250, 300), precum și linia complet automatizată TL 550 sunt cele mai eficiente și performante opțiuni pentru ambalarea de produse alimentare tăiate, feliate, procesate sau proaspete, inclusiv a celor care conțin lichide și indiferent de modul de încălzire sau gătire: cuptor tradițional sau cu microunde. Tot domnul Octavian Roșu a evidențiat faptul că Webomatic apelează la companii de cel mai mare prestigiu, pentru componentele mașinilor sale de ambalat, cum ar fi Mitsubishi, Schneider sau FESTO.

 

La rândul său, doamna Gabriela-Iulia Elek, reprezentanta firmei Cryovac-Sealed Air, și-a început expozeul prin definirea celor trei mari categorii de mâncăruri: Ready to Serve, Ready to Cook și Heat and Serve. Ulterior, oferind numeroase detalii, doamna Elek a insistat pe calitățile caserolelor pe care Cryovac le poate furniza, pe filmele tip PP, PE, PET-CPET și PA, scoțând în evidență filmele Cryovac Oven Ease și Cryovac Darfresh, ambele fiind mărci înregistrate, dintre care cel de-al doilea, fiind recompensat în anul 2017 cu un premiu Oscar pentru materiale de ambalare.

 

Tot doamna Gabriela-Iulia Elek a insistat și pe tehnologia sistemelor de ambalare cu autoventilare, subliniind colaborarea pe care Cryovac o are cu firma Angst, pentru linia de ”Mâncăruri Urbane” și făcând o diferențiere netă între corectitudinea unei astfel de tehnologii și alte modalități de ambalare a mâncărurilor, total greșite.

 

Ultima prezentare a aparținut domnului Josep Nemet, din Cehia, reprezentantul companiei Trumf din Cehia, acela care a oferit informații, atât despre mixurile și aditivii alimentari produși și furnizați de firmă, cât, mai ales, despre tehnologia de ambalare în vid pe care compania pe care o reprezintă a început să o dezvolte.

 

În a doua parte a celei de-a doua zile a seminarului, participanții au utut asista la demonstrații practice, atât ale mașinilor de ambalat Webomatic, cât și la comportamentul ambalajelor Cryovac-Sealed Air. Finalul seminarului poate fi caracterizat ca fiind deosebit de delicios, întreaga asistență având ocazia să deguste produse ready meal  la care s-au folosit diferite ingrediente, produse gătite sau încălzite în cuptoare clasice sau cu microunde. În perioada imediat următoare, vom reveni cu detalii.

La IFFA 2019, tehnologiile de ambalare vor fi sub lumina reflectoarelor
Autor: meatmilk  /   luni, 14 ianuarie 2019

(Comunicat) Ambalajele pentru produsele alimentare, în special produsele perisabile cum ar fi carnea și cârnații, necesită cele mai înalte standarde în ceea ce privește materialele, mașinile și sistemele de ambalare.   Pe lângă scopurile tradiționale, cum ar fi protecția, transportul, depozitarea, manipularea și...

Expunerea la lumină reduce 50 % din substanțele nutritive ale laptelui
Autor: Nora Marin  /   joi, 15 noiembrie 2018

Studii recente arată că laptele expus la lumină timp de 16 ore pierde mai mult de jumătate din cantitatea de vitamina A, conținută inițial, dacă nu este ambalată cu o protecție corespunzătoare la lumină.   Pentru a contracara acest efect negativ, compania de servicii și certificare Noluma a dezvoltat un instrument de...