Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Weltec Biopower: Biometan din deșeuri și energie pentru 9.600 gospodării

Autor: meatmilkvineri, 22 februarie, 2019

(Comunicat) În timpul iernii 2019, producătorul german de instalații de biogaz WELTEC BIOPOWER a început să construiască o fabrică de biometan lângă Pontefract, West Yorkshire, Marea Britanie. Clientul este Lanes Farm Energy, un proiect gas-to-grid, dezvoltat de Aqua Consultants.

 

Tel Sultan, directorul companiei Lanes Farm Energy, a declarat: „După discuții aprofundate cu mai mult de zece furnizori de tehnologie, WELTEC a fost selectat pentru a fi partenerul nostru pentru a furniza tehnologia.” Fabrica va fi livrată la sfârșitul anului 2019 și va livra c7,3 milioane m³ biometan la rețeaua de distribuție a gazului în Regatul Unit.

 

Această cantitate echivalentă cu gaze naturale ecologice este suficientă pentru a furniza aproximativ 9.600 de gospodării cu energie durabilă, 24 de ore din 24.

 

„Materiile prime de origine locală contribuie foarte mult la durabilitatea proiectului”, subliniază Dr. Kevin Monson, Director de vânzări la WELTEC UK. Resturile de alimente reprezintă mai mult de jumătate din cele 80.000 tpa de substrat. „În plus, există bovine și gunoi de grajd, precum și siloz de iarbă și secară hibridă”, raportează Monson.

 

Utilizarea eficientă a deșeurilor este un motiv-cheie pentru care Charlotte Morton, director executiv al Asociației de digestie anaerobă și bioresurse (ADBA), consideră că proiectele biometanice, cum ar fi cele din Pontefract, sunt de stabilire a tendințelor din punct de vedere ecologic și economic.

 

Potrivit ADBA, digestia anaeroba (AD) a resturilor alimentare ar putea acoperi o treime din cererea de gaze sau energie in Marea Britanie si ar crea 35.000 de noi locuri de munca. „Pentru un proiect mare, cum ar fi cel care este lansat pentru Lanes Farm Energy pentru a avea succes, este necesară o mulțime de experiență, o muncă grea, cooperare și o tehnologie dovedită „, explică Carsten Hesselfeld, inginer de vânzări la WELTEC UK.

 

Având în vedere structura substratului, solidele sunt alimentate prin două dopuri de alimentare cu podea de 110 și 220 m³ și două unități MULTIMix, care îndepărtează obiectele străine, lichefiază, sfărâmă și macerează solidele care intră, pentru a le face ușor de pompat , lichid ușor digerat.

 

„Procesul de mărunțire va asigura că bacteriile pot accesa mai repede substanțele din diger și vor reduce energia necesară pentru amestecare”, spune Hesselfeld. Lichidele vor fi alimentate în volume controlabile direct în digestoare din cinci tancuri de pre-depozitare, dintre care două sunt echipate cu un fund din oțel inoxidabil.

 

Producția de gaze va avea loc în patru digestoare din oțel inoxidabil, cu o înălțime de 8,8 m, o capacitate medie de 6.848 m³ fiecare. WELTEC a decis implementarea modernizării membranelor pentru a transforma biogazul în biometan de înaltă calitate. Într-un proces de separare care cuprinde mai multe etape, biogazul brut va fi rafinat eficient fără alunecare cu metan.

 

În acest fel, c850 standard m³ de biometan care este adecvat pentru feed-in va fi produs la fiecare oră din decembrie 2019. În plus, producția de biometan va produce digestat, care poate fi utilizat ca îngrășământ de înaltă calitate, care va reintroduce materialul organic și nutrienții pe teren. În acest scop, va fi mai întâi pasteurizat și separat.

 

Accentul pe durabilitate se reflectă și în acești pași ai procesului. De exemplu, unitatea de pasteurizare va fi echipată cu un sistem de recuperare a căldurii de ultimă generație eficient din punct de vedere energetic. Pentru alimentarea cu energie electrică la fața locului, WELTEC va integra o CHP de 500 kilowați. Operatorul va genera venituri suplimentare din exportul excesului de energie electrică către rețea.

 

Instalațiile cu biomotorină, cum ar fi Lanes Farm Energy, vor juca un rol din ce în ce mai important în mixul energetic național al Regatului Unit. În comparație cu cărbunele sau petrolul, producția de biometani din resturile permite economii de carbon de circa 90%.

 

„Cu Marea Britanie, care trebuie să sporească securitatea energetică post-Brexit și să-și reechilibreze combinația energetică pentru a reduce emisiile de carbon în conformitate cu Acordul de la Paris, recuperarea biometrului curat și fiabil din deșeurile organice și injectarea acestuia în rețeaua de gaze este un aspect crucial o piesă a jigsaw-ului energetic „, spune dr. Kevin Monson, adăugând:” Furnizarea de căldură durabilă din surse regenerabile și de combustibil pentru transportul deșeurilor înseamnă că biometanul va fi cu siguranță promovat în continuare de către guvernele în perspectivă. Plantele cu biomotorină reprezintă simbolul economiei circulare durabile. Tehnologia este dovedită, iar rețeaua de gaze este o rețea de distribuție gata.”

Tetra Pak a publicat Raportul de Sustenabilitate 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 12 iulie 2019

(Comunicat) Tetra Pak marchează 21 de ani de raportare privind sustenabilitatea și își face cunoscute acțiunile, investițiile și obiectivele în acest domeniu.   În ultimele două decenii, abordarea companiei în ceea ce privește raportarea sustenabilității a evoluat semnificativ, de la primul raport din 1999 în care se...

Bioeconomia și eficiența energetică în dezvoltarea agro-industriei României
Autor: meatmilk  /   joi, 6 iunie 2019

Energynomics.ro și TMT PR lansează prima caravană națională dedicată tendințelor și oportunităților de optimizare a resurselor și a costurilor în industria agro-alimentară.   Campania este construită în jurul a două concepte-cheie la nivel european: bioeconomia și eficiența energetică, oportunități de creștere...