Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Wwf: dezvoltarea navigatiei pe dunare nu trebuie sa afecteze conservarea sturionilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia Salvati Dunarea si Delta si WWF (World Wide Fund for Nature) considera inacceptabile declaratiile ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, potrivit caruia lucrarile de imbunatatire a conditiilor navigabile pe Dunare sunt blocate din cauza sturionilor, informeaza Agerpres. E de-a dreptul hilar sa dai vina pe o specie pe cale de disparitie pentru neputinta legendara de a construi infrastructura de transport in Romania. E ca si cand o companie aeriana ar da vina pe pasari pentru esecurile repetate in actul de management’, a declarat presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Liviu Mihaiu, intr-un comunicat de presa.

Reactia vine in urma unor declaratii ale ministrului Radu Berceanu, potrivit carora investitia privind imbunatatirea conditiilor navigabile pe sectorul Calarasi-Braila este blocata pentru ca niste sturioni isi depun icrele acolo si se freaca de niste stanci care nu stiu ce.

Proiectele propuse de Romania vizeaza sectorul Calarasi-Braila si sectorul comun Romano-Bulgar al Dunarii si includ interventii structurale majore (praguri de fund, epiuri, consolidari de maluri), care vor produce modificari ireversibile asupra fluviului si, implicit, asupra florei si faunei.

Migratia sturionilor inainte de constructia Portilor de Fier I si II cuprindea Dunarea pana la Regensburg. Prin blocarea cursului Dunarii pe sectorul Calarasi – Braila prin constructia unui prag de fund si prin obstructia bratelor laterale, sturionii vor fi impiedicati sa migreze in amonte si aval, in functie de scopul migratiei (reproducere si intoarcere in mare). Pe langa sturioni, implementarea proiectelor respective va afecta si alte specii si habitatele prioritare incluse in arii protejate conform reglementarilor UE.

La Meat.Milk 2019, AB Tehnic Profesional va susține două comunicări
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Companie de elită din domeniul frigului industrial, aflată în avangarda pieței pe care activează, AB Tehnic Profesional a devenit Prtener al Conferinței Internaționale Meat.Milk 2019, urmând să susțină două comunicări tehnologice în ziua de 30 mai, atât în workshop-ul CARNE, cât și în workshop-ul LAPTE.   AB Tehnic...

Carmangeria Godac a devenit Partener Mic dejun al Conferinței Meat.Milk 2013
Autor: meatmilk  /   luni, 22 aprilie 2019

Și în acest an, la fel ca la precedentele ediții, Carmangeria Godac, proprietate a domnului Radu Marian, este Partener Mic-Dejun al Expo-Conferinței Meat & Milk 2019, urmând să facă deliciul meselor de dimineață cu unele dintre cele mai bune produse ale sale.   Astfel, Carmangeria Godac va îmbia participanții ca,...