Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Wwf: dezvoltarea navigatiei pe dunare nu trebuie sa afecteze conservarea sturionilor

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Asociatia Salvati Dunarea si Delta si WWF (World Wide Fund for Nature) considera inacceptabile declaratiile ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, potrivit caruia lucrarile de imbunatatire a conditiilor navigabile pe Dunare sunt blocate din cauza sturionilor, informeaza Agerpres. E de-a dreptul hilar sa dai vina pe o specie pe cale de disparitie pentru neputinta legendara de a construi infrastructura de transport in Romania. E ca si cand o companie aeriana ar da vina pe pasari pentru esecurile repetate in actul de management’, a declarat presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, Liviu Mihaiu, intr-un comunicat de presa.

Reactia vine in urma unor declaratii ale ministrului Radu Berceanu, potrivit carora investitia privind imbunatatirea conditiilor navigabile pe sectorul Calarasi-Braila este blocata pentru ca niste sturioni isi depun icrele acolo si se freaca de niste stanci care nu stiu ce.

Proiectele propuse de Romania vizeaza sectorul Calarasi-Braila si sectorul comun Romano-Bulgar al Dunarii si includ interventii structurale majore (praguri de fund, epiuri, consolidari de maluri), care vor produce modificari ireversibile asupra fluviului si, implicit, asupra florei si faunei.

Migratia sturionilor inainte de constructia Portilor de Fier I si II cuprindea Dunarea pana la Regensburg. Prin blocarea cursului Dunarii pe sectorul Calarasi – Braila prin constructia unui prag de fund si prin obstructia bratelor laterale, sturionii vor fi impiedicati sa migreze in amonte si aval, in functie de scopul migratiei (reproducere si intoarcere in mare). Pe langa sturioni, implementarea proiectelor respective va afecta si alte specii si habitatele prioritare incluse in arii protejate conform reglementarilor UE.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...