Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Zeci de mii de porci sacrificați în Rusia din cauza pestei

Autor: Meat MIlkvineri, 7 februarie, 2014

(Agerpres) Toate şeptelurile porci de peste 57 000 de animale de la fermele companiei LLC Lasarevskoye, din regiunea Tula vor fi sacrificate, din cauza izbucnirii pestei porcine africane (pestei porcine) raportate recent, parată unui raport făcut public de autoritatea veterinară rusă Rosselhoznadzor, prin Alexei Alexeenko.

În 30 ianuarie Rosselhoznadzor a anunţat o posibilă epidemie de pestă porcină la compania LLC Lasarevskoye,din raionul Shchekinsky, regiunea Tula, iar câteva zile mai târziu, în urma testelor de laborator, diagnosticul preliminar a fost confirmat.Potrivit unor rapoarte recente, mai mult de 300 de porci au fost găsiţi morţi, însă pierderile totale vor fi mai ridicate. Rosselhoznadzor a declarat carantină fermei.

„S-a decis sacrificarea tuturor efectivelor de porcine din complex. Aproximativ 57.000 de carcasele de animale morarte vor fi arse”, a spus Alexeenko. LC Lasarevskoye este cea mai mare întreprindere de Producţie de carne de porc din regiunea Tula. Anual compania furnizează pe piaţă peste 10.000 tone de carne de porc de – aproximativ 77% din volumul total dal pieţei de carne de porc din întreaga regiune Tula.

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată
Autor: Meat MIlk  /   luni, 19 ianuarie 2015

Abatoarele franceze sunt în criză accentuată, potrivit asociației franceze a cărnii SNIV-SNCP. În urma veștii că abatoarele AIM au fost plasate în administrare judiciară săptămâna trecută, SNIV-SNCP a declarat că embargoul rus impus vara trecută a contribuit la o creștere a presiunii competiționale asupra întreprinderilor din...

China interzice importurile de produse avicole din SUA
Autor: Meat MIlk  /   joi, 15 ianuarie 2015

China interzice importurile de produse avicole din Statele Unite, reacționând la recentele apariții ale unor focare de gripă aviară în SUA, prin interzicerea oricăror importuri de păsări, ouă, carne de pasăre și produse de carne de pasăre din această țară, notează Global Meat.   O declarație comună a Ministerului...