Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zenith: Top-ul achizițiilor globale ale anului 2017, din indstria alimentară

Autor: Nora Marinmiercuri, 31 ianuarie, 2018

Potrivit unui raport al Zenith Global, 2017 a fost un nou an record pentru tranzacțiile din industria alimentară, nu mai puțin de 727 de tranzacții fiind înregistrate în baza de date bevblog.net, însemnând,  în medie, aproape 14 preluări sau fuziuni în fiecare săptămână.

 

Totalul tranzacțiilor a fost cu 103, mai mare ca în ​​2016 și cu 40% mai mare decât în ​​urmă cu cinci ani. Cele mai active sectoare au fost consemnate în industria lactatelor (72), ingrediente și băuturi răcoritoare (68), și în industria ambalajelor (54).

 

Valorile tranzacțiilor generale au crescut cu 13%. Creșteri ale valorilor s-au înregistrat pe zona de nutriție (+17 5), ingrediente (36%) și lactate, cu 24%.

 

Frutarom, Anheuser-Busch InBev, Heineken, Orkla și Unilever au fost cele mai achiziționate companii din 2017, potrivit bazei de date bevblog.net, fiecare dintre acestea fiind responsabile pentru șase sau mai multe preluări. Lactalis, Nestlé și US Foods au efectuat cinci achiziții.

 

Coca-Cola a făcut cinci achiziții, iar Kraft Heinz, Murray Goulburn, Nestlé și Unilever, câte trei vânzări, fiecare. Franța a fost cel mai mare cumpărător net (+19), urmat de Belgia (+16), Elveția (+15) și Israel (+11). SUA a fost principalul vânzător net (-42), urmat de Marea Britanie (-22), Australia (-10) și Brazilia (-10).

 

Achizițiile pentru anul 2018 au început deja în industria produselor lactate, prima mutare fiind preluarea de către Lactalis a companiei Siggi, iar SanCor a anunțat vânzarea activelor sale către Arla Foods.

FAO: Prețul laptelui a dus la creșterea prețurilor la alimente
Autor: meatmilk  /   vineri, 2 martie 2018

(Comunicat) Creșterea prețurilor mondiale la cereale și produsele lactate a compensat în aflux prețurile mai scăzute la uleiurile vegetale, ceea ce a determinat creșterea prețurilor produselor alimentare la nivel mondial în februarie.   Indicele FAO pentru prețurile la alimente a înregistrat o medie de 170,8 puncte în...

Rabobank: CPTPP, Mercosur și Blockchain vor modifica piața cărnii de vită
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 28 februarie 2018

Potrivit raportului Rabobank Beef, pentru primul trimestru al anului 2018, tranzacțiile comerciale și punerea în aplicare a acordurilor blocurilor geo-comerciale vor fi esențiale pentru această categorie în următoarele 12 luni și vor bulversa piața mondială a cărnii de vită.   După cum se știe, Parteneriatul trans-pacific...