Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zenith: Top-ul achizițiilor globale ale anului 2017, din indstria alimentară

Autor: Nora Marinmiercuri, 31 ianuarie, 2018

Potrivit unui raport al Zenith Global, 2017 a fost un nou an record pentru tranzacțiile din industria alimentară, nu mai puțin de 727 de tranzacții fiind înregistrate în baza de date bevblog.net, însemnând,  în medie, aproape 14 preluări sau fuziuni în fiecare săptămână.

 

Totalul tranzacțiilor a fost cu 103, mai mare ca în ​​2016 și cu 40% mai mare decât în ​​urmă cu cinci ani. Cele mai active sectoare au fost consemnate în industria lactatelor (72), ingrediente și băuturi răcoritoare (68), și în industria ambalajelor (54).

 

Valorile tranzacțiilor generale au crescut cu 13%. Creșteri ale valorilor s-au înregistrat pe zona de nutriție (+17 5), ingrediente (36%) și lactate, cu 24%.

 

Frutarom, Anheuser-Busch InBev, Heineken, Orkla și Unilever au fost cele mai achiziționate companii din 2017, potrivit bazei de date bevblog.net, fiecare dintre acestea fiind responsabile pentru șase sau mai multe preluări. Lactalis, Nestlé și US Foods au efectuat cinci achiziții.

 

Coca-Cola a făcut cinci achiziții, iar Kraft Heinz, Murray Goulburn, Nestlé și Unilever, câte trei vânzări, fiecare. Franța a fost cel mai mare cumpărător net (+19), urmat de Belgia (+16), Elveția (+15) și Israel (+11). SUA a fost principalul vânzător net (-42), urmat de Marea Britanie (-22), Australia (-10) și Brazilia (-10).

 

Achizițiile pentru anul 2018 au început deja în industria produselor lactate, prima mutare fiind preluarea de către Lactalis a companiei Siggi, iar SanCor a anunțat vânzarea activelor sale către Arla Foods.

Bursa de energie EEX va tranzacționa lapte și lactate
Autor: Nora Marin  /   miercuri, 25 aprilie 2018

Bursa Europeană EEX dezvoltă, operează și conectează piețe sigure, lichide și transparente pentru produse energetice și produse conexe, însă, ca dovadă a importanței operațiunilor cu lapte și lactate, își  va extinde comerțul cu produse lactate cu viitorul laptelui lichid începând din 15 august 2018.   În acest fel,...

FAO: Prețurile cresc la unt, brânză și lapte praf integral
Autor: meatmilk  /   miercuri, 11 aprilie 2018

(Comunicat) Potrivit FAO, Indicele FAO pentru prețurile la alimente a crescut în luna martie, determinat de creșterea robustă a prețurilor la cereale și la produsele lactate.   În luna martie, indicele a înregistrat o medie de 172,8 puncte, cu 1,1% mai mult decât în februarie și cu 0,7% peste valoarea sa de anul...