Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zenith: Top-ul achizițiilor globale ale anului 2017, din indstria alimentară

Autor: Nora Marinmiercuri, 31 ianuarie, 2018

Potrivit unui raport al Zenith Global, 2017 a fost un nou an record pentru tranzacțiile din industria alimentară, nu mai puțin de 727 de tranzacții fiind înregistrate în baza de date bevblog.net, însemnând,  în medie, aproape 14 preluări sau fuziuni în fiecare săptămână.

 

Totalul tranzacțiilor a fost cu 103, mai mare ca în ​​2016 și cu 40% mai mare decât în ​​urmă cu cinci ani. Cele mai active sectoare au fost consemnate în industria lactatelor (72), ingrediente și băuturi răcoritoare (68), și în industria ambalajelor (54).

 

Valorile tranzacțiilor generale au crescut cu 13%. Creșteri ale valorilor s-au înregistrat pe zona de nutriție (+17 5), ingrediente (36%) și lactate, cu 24%.

 

Frutarom, Anheuser-Busch InBev, Heineken, Orkla și Unilever au fost cele mai achiziționate companii din 2017, potrivit bazei de date bevblog.net, fiecare dintre acestea fiind responsabile pentru șase sau mai multe preluări. Lactalis, Nestlé și US Foods au efectuat cinci achiziții.

 

Coca-Cola a făcut cinci achiziții, iar Kraft Heinz, Murray Goulburn, Nestlé și Unilever, câte trei vânzări, fiecare. Franța a fost cel mai mare cumpărător net (+19), urmat de Belgia (+16), Elveția (+15) și Israel (+11). SUA a fost principalul vânzător net (-42), urmat de Marea Britanie (-22), Australia (-10) și Brazilia (-10).

 

Achizițiile pentru anul 2018 au început deja în industria produselor lactate, prima mutare fiind preluarea de către Lactalis a companiei Siggi, iar SanCor a anunțat vânzarea activelor sale către Arla Foods.

Pe piața europeană, prețul cărnii de porc a început să scadă
Autor: Mircea Demeter  /   miercuri, 11 octombrie 2017

Potrivit cotațiilor publicate de publicația de specialitate The Pig Site, spirala prețurilor de pe piața europeană a cărnii de porc a început să scadă. Toate cotațiile au scăzut considerabil, iar exporturile s-au dinamizat într-o oarecare măsură, cu toate că se constată o oarecare stagnare generată de prețurile mici oferite...

Pe piața globală, prețul cărnii de porc a atins un nivel record
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 8 septembrie 2017

Prețurile la exportul global de carne de porc sunt acum la cel mai înalt punct din ultimii doi ani, fiind determinate de carnea de porc europeană care presupune costuri ridicate.   Ca urmare, prețurile de carne de porc exportată au continuat să crească și în al doilea trimestru al anului 2017, iar acum sunt cele mai mari,...