Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Zf: exasperati de lipsa de cash, producatorii de carne investesc in propriile retele de magazine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Unicarm, Angst, Agricola Bacau, Titan Ilfov si CrisTim pun la bataie anul acesta peste 25 de milioane de euro pentru a-si extinde lanturile proprii de magazine – intre 25 si 35 de unitati, in timp ce retailerii autohtoni Spar, Trident si Pic au intrat pe rand in morisca blocajului finaciar.

Lipsa de lichiditate i-a determinat pe producatori sa investeasca anul acesta in dezvoltarea lanturilor proprii de magazine, in conditiile in care vanzarile din retailul modern au scazut in ultima perioada, iar tot mai multe magazine de proximitate lucreaza la negru sau intarzie foarte mult cu plata produselor.

„Este o necesitate. Daca magazinele din retailul traditional ar plati la timp, nu ar mai fi nevoie de magazine proprii”, a explicat, pentru Ziarul Financiar, Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau, cel de-al doilea producator local de carne de pasare, care intentioneaza sa creasca reteaua de 38 de magazine a grupului cu alte zece unitati in cursul acestui an.

S-a stabilit un nou record al numărului de focare de PPA
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 septembrie 2019

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 346 de localități din 25 de județe, cu un număr de 1.185 de focare (dintre care 12 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații de tip A). În alte 4 județe există doar cazuri la mistreți.   În total au fost eliminați 462.459 de...

China a aprobat 25 de companii braziliene pentru export
Autor: Maria Demetriad  /   vineri, 13 septembrie 2019

Ministerul Chinez al Agriculturii și Afacerilor Rurale a aprobat 25 de fabrici de prelucrare a cărnii din Brazilia pentru export. Numărul companiilor aprobate, din această țară, a crescut de la 64 la 89.   Dintre noile unități autorizate, 17 produc carne de vită, șase pui procesați, una va exporta carne de porc și una de...