Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close

Zf: exasperati de lipsa de cash, producatorii de carne investesc in propriile retele de magazine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Unicarm, Angst, Agricola Bacau, Titan Ilfov si CrisTim pun la bataie anul acesta peste 25 de milioane de euro pentru a-si extinde lanturile proprii de magazine – intre 25 si 35 de unitati, in timp ce retailerii autohtoni Spar, Trident si Pic au intrat pe rand in morisca blocajului finaciar.

Lipsa de lichiditate i-a determinat pe producatori sa investeasca anul acesta in dezvoltarea lanturilor proprii de magazine, in conditiile in care vanzarile din retailul modern au scazut in ultima perioada, iar tot mai multe magazine de proximitate lucreaza la negru sau intarzie foarte mult cu plata produselor.

„Este o necesitate. Daca magazinele din retailul traditional ar plati la timp, nu ar mai fi nevoie de magazine proprii”, a explicat, pentru Ziarul Financiar, Grigore Horoi, presedintele Agricola Bacau, cel de-al doilea producator local de carne de pasare, care intentioneaza sa creasca reteaua de 38 de magazine a grupului cu alte zece unitati in cursul acestui an.

Meat.Milk 2019: În ziua de 31 mai, fii prezent la Forum Retail!
Autor: meatmilk  /   marți, 26 martie 2019

Tendințele de globalizare ale piețelor internaționale de carne și lapte se manifestă tot mai pregnant. Puși în fața acestei noi realități, fermierii, procesatorii și retail-ul din România trebuie să își adapteze afacerile. Cum vor reuși să facă acest lucru, în condițiile în care se propune o nouă paradigmă legislativă? Cum...

Când gura bate fundul oii
Autor: Ilie Stoian  /   luni, 25 martie 2019

În luna decembrie a anului trecut, autoritățile de la București anunțau cu bucurie semnarea unui acord cu Regatul Hașemit al Iordaniei, pentru exportul către acea țară a unui număr de 100.000 de ovine.   Anunțul a avut darul să ofere o perspectivă favorabilă ciobanilor români, în condițiile în care, după cum bine...