Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zf: tranzactie record pe piata cerealelor: 45 mil. euro

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Gigantul american Cenex Harvest States (CHS), unul dintre cei mai mari producatori de cereale, alimente si energie, a cumparat cu 45 mil. euro compania AgriPoint, operatorul terminalului de cereale Silotrans din portul Constanta, de la grupul sarb East Point Holdings.

Prin achizitia AgriPoint, companie cu operatiuni in Romania si Ungaria, gigantul american si-a crescut rezervele de cereale cu aproape 2 milioane de tone de porumb, grau si orz. Achizitia vine intr-un moment in care se discuta tot mai mult la nivel international despre o criza a alimentelor, iar preturile cerealelor au inregistrat cresteri puternice in ultimul an.

„Achizitia AgriPoint permite CHS sa isi dezvolte prezenta globala in regiunile cu o crestere ridicata precum Romania, Bulgaria, Ungaria si Serbia”, a spus, pentru ZF,Claudio Scarrozza, directorul general al diviziei europene CHS, in anuntul emis pe NASDAQ.

Rusia a semnat acordul cu China pentru comerțul cu carne de pasăre
Autor: Maria Demetriad  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Rusia a înregistrat o creștere a exporturilor de carne pe parcursul anului 2018, iar această creștere ar putea să se accelereze în 2019, odată cu deschiderea recentă a pieței chineze pentru companiile de păsări din țară.   Din ianuarie până în august 2018, Rusia a exportat carne și produse secundare în valoare totală...

Parmalat va cumpăra Kraft Heinz Cheese-Canada, pentru 1,62 miliarde de dolari
Autor: meatmilk  /   miercuri, 14 noiembrie 2018

Grupul Parmalat face investiții semnificative în producția canadiană de lactate, prin achiziționarea diviziei de brânzeturi Kraft Heinz Canada, inclusiv a mărcilor Cracker Barrel, P'tit Quebec și aMOOza.   Parmalat, controlat de Lactalis-Franța, a anunțat că va adăuga mai multe branduri noi în portofoliul său, odată cu...