Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zgardele inteligente, cresterea profitabilitatii in fermele de bovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Mestinfo.co.uk, fermierii viitorului ar putea primi un sms cand vaca lor este in suferinta sau cand este pe cale sa nasca, multumita unui proiect co-finantat de Technology Strategy Board.

Proiectul de 1,4 milione de lire sterline care a durat trei ani, a avut ca rezultate crearea unei zgarde inteligente care monitorizeaza starea de sanatate a animalelor si trimite raportul fermierilor folosind tehnologia telefoanelor mobile. Au mai fost implicate in acest proiect compania Morrisons, Colegiul de Știinte Agricole din Scotia, NMR, Harbo, Well Cow si Embedded Technology Solutions (Solutii tehnologice incorporate).

Zgarda inteligenta intercepteaza miscarile subtile ale vacii prin intermediul unor senzori asemanatori celor folositi la jocurile Wi-fi si in acest fel genereaza informatii continue. Rezultatele sunt transmise inapoi folosind tehnologia 3G, iar daca fermierii vor isi pot seta alarma pe telefoanele lor mobile pentru a stii cand vacile sunt in suferinta sau cand trebuie sa nasca.

Deasemenea, zgarda permite si monitorizarea evolutiei bolii vacii si cand trebuie realizata inseminarea, astfel contribuind la cresterea profitului fermierilor si la bunastarea animalelor.
Aceasta tehnologie este aplicata déjà in fermele Morrisons din Scotia.

ANSVSA: Oportunități pentru exportul de lână în Africa de Sud
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a finalizat o altă acțiune întreprinsă în cadrul strategiei de extindere și de deschidere de noi piețe de desfacere pentru produsele autohtone.   Una dintre oportunitățile identificate a fost piața importantă reprezentată de...

Lidl și-a finalizat noul headquarter din România
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 februarie 2018

(Comunicat) Lidl România a definitivat construcția și amenajarea noului sediu central al companiei, un proiect inovator și complex, eficientizat pentru cel mai redus impact asupra mediului.Clădirea de birouri a beneficiat de folosirea unor tehnologii de construcție de ultimă generație și include dotări și facilități la standarde...