Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zgardele inteligente, cresterea profitabilitatii in fermele de bovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Mestinfo.co.uk, fermierii viitorului ar putea primi un sms cand vaca lor este in suferinta sau cand este pe cale sa nasca, multumita unui proiect co-finantat de Technology Strategy Board.

Proiectul de 1,4 milione de lire sterline care a durat trei ani, a avut ca rezultate crearea unei zgarde inteligente care monitorizeaza starea de sanatate a animalelor si trimite raportul fermierilor folosind tehnologia telefoanelor mobile. Au mai fost implicate in acest proiect compania Morrisons, Colegiul de Știinte Agricole din Scotia, NMR, Harbo, Well Cow si Embedded Technology Solutions (Solutii tehnologice incorporate).

Zgarda inteligenta intercepteaza miscarile subtile ale vacii prin intermediul unor senzori asemanatori celor folositi la jocurile Wi-fi si in acest fel genereaza informatii continue. Rezultatele sunt transmise inapoi folosind tehnologia 3G, iar daca fermierii vor isi pot seta alarma pe telefoanele lor mobile pentru a stii cand vacile sunt in suferinta sau cand trebuie sa nasca.

Deasemenea, zgarda permite si monitorizarea evolutiei bolii vacii si cand trebuie realizata inseminarea, astfel contribuind la cresterea profitului fermierilor si la bunastarea animalelor.
Aceasta tehnologie este aplicata déjà in fermele Morrisons din Scotia.

Sistemul Hermes Retail Execution, implementat de tot mai multe companii
Autor: meatmilk  /   miercuri, 21 noiembrie 2018

(Comunicat) Mogyi România a implementat sistemul HERMES Retail Execution de la TRANSART automatizându-și astfel activitatea reprezentanților din teren, atât pe partea de organizare, planificare și control al activității agenților, cât și în ce privește colectarea și centralizarea datelor de mercantizare și execuție la raft care...

AFIR: Fonduri nerambursabile pentru procesarea produselor agricole
Autor: meatmilk  /   luni, 19 noiembrie 2018

(Comunicat) Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale reamintește tuturor celor interesați că în această perioadă sunt fonduri disponibile pentru investiții în procesarea și marketingul  produselor agricole prin intermediul submăsurii 4.2 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.   Din alocarea de...