Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zgardele inteligente, cresterea profitabilitatii in fermele de bovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Mestinfo.co.uk, fermierii viitorului ar putea primi un sms cand vaca lor este in suferinta sau cand este pe cale sa nasca, multumita unui proiect co-finantat de Technology Strategy Board.

Proiectul de 1,4 milione de lire sterline care a durat trei ani, a avut ca rezultate crearea unei zgarde inteligente care monitorizeaza starea de sanatate a animalelor si trimite raportul fermierilor folosind tehnologia telefoanelor mobile. Au mai fost implicate in acest proiect compania Morrisons, Colegiul de Știinte Agricole din Scotia, NMR, Harbo, Well Cow si Embedded Technology Solutions (Solutii tehnologice incorporate).

Zgarda inteligenta intercepteaza miscarile subtile ale vacii prin intermediul unor senzori asemanatori celor folositi la jocurile Wi-fi si in acest fel genereaza informatii continue. Rezultatele sunt transmise inapoi folosind tehnologia 3G, iar daca fermierii vor isi pot seta alarma pe telefoanele lor mobile pentru a stii cand vacile sunt in suferinta sau cand trebuie sa nasca.

Deasemenea, zgarda permite si monitorizarea evolutiei bolii vacii si cand trebuie realizata inseminarea, astfel contribuind la cresterea profitului fermierilor si la bunastarea animalelor.
Aceasta tehnologie este aplicata déjà in fermele Morrisons din Scotia.

INSSE: Cifra de afaceri în comerţul cu ridicata în luna ianuarie 2019
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) În luna ianuarie 2019, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut în termeni nominali faţă de luna precedentă atât ca serie brută cu 20,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,0%....

Dezbatere dedicată PAC şi Politicii de Coeziune, găzduită de Parlamentul României
Autor: meatmilk  /   vineri, 22 martie 2019

(Comunicat) Secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu a participat la Reuniunea dedicată Politicii Agricole Comune şi Politicii de Coeziune, ce s-a desfășurat la Parlamentul României.   Cu această ocazie, în cadrul sesiunii dedicate dezbaterii Bugetului Politicii Agricole Comune, secretarul de stat Botănoiu a punctat câteva...