Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zgardele inteligente, cresterea profitabilitatii in fermele de bovine

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Potrivit Mestinfo.co.uk, fermierii viitorului ar putea primi un sms cand vaca lor este in suferinta sau cand este pe cale sa nasca, multumita unui proiect co-finantat de Technology Strategy Board.

Proiectul de 1,4 milione de lire sterline care a durat trei ani, a avut ca rezultate crearea unei zgarde inteligente care monitorizeaza starea de sanatate a animalelor si trimite raportul fermierilor folosind tehnologia telefoanelor mobile. Au mai fost implicate in acest proiect compania Morrisons, Colegiul de Știinte Agricole din Scotia, NMR, Harbo, Well Cow si Embedded Technology Solutions (Solutii tehnologice incorporate).

Zgarda inteligenta intercepteaza miscarile subtile ale vacii prin intermediul unor senzori asemanatori celor folositi la jocurile Wi-fi si in acest fel genereaza informatii continue. Rezultatele sunt transmise inapoi folosind tehnologia 3G, iar daca fermierii vor isi pot seta alarma pe telefoanele lor mobile pentru a stii cand vacile sunt in suferinta sau cand trebuie sa nasca.

Deasemenea, zgarda permite si monitorizarea evolutiei bolii vacii si cand trebuie realizata inseminarea, astfel contribuind la cresterea profitului fermierilor si la bunastarea animalelor.
Aceasta tehnologie este aplicata déjà in fermele Morrisons din Scotia.

Evoluția PPA în UE a fost analizată la Bruxelles
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) Președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu, a participat în perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al șefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeană, care s-a desfășurat la Bruxelles.   O temă importantă pe agenda întâlnirii a fost cea a evoluției Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european....

INSSE: Laptele colectat și producția de lactate în luna mai 2018 (Raport extins)
Autor: meatmilk  /   vineri, 13 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 18,3% faţă de luna aprilie 2018 și cu 7,5% faţă de luna mai 2017.   Cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de...