Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zilele bacaului = carne confiscata

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

Participanti la Zilele Bacaului, sindrofie organizata de Consiliul Judetean local, o seama de mici producatori particulari, veniti din toata tara, au fost vizitati de inspectorii sanitar-veterinari ai DSVSA Bacau.

Conform cotidianului Ziarul de Bacau, cea mai amara speta a fost cea a unui producator covasnean, venit sa vanda cantitati importante de carne comerciantilor bacauani, fara sa poata prezenta vreun document inspectorilor DSVSA.

Purtatorul de cuvant al Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bacau, dr. Gheorghita Vlad, a declarat ca acesta comercializa produse din carne de origine necunoscuta, neetichetate, transportate neadecvat si fara autorizatie. Producatorul nu detinea niciun document de inregistrare la autoritatea sanitar-veterinara, urmarea fiind sanctionarea acestuia cu 4800 lei si punerea sub sechestru a 160 kg de produse.

DSVSA Bacau a confiscat, cu aceasta ocazie, aproape 1500 de gilograme de carne si produse din carne, transportate, depozitate sau vandute neconform, de catre micii producatori. Conducerea institutiei reaminteste micilor producatori si -–in acelasi timp – autoritatilor locale ca participarea si organizarea de targuri si expozitii se poate face doar prin respectarea actelor normative ce vizeaza aceste evenimente. (TS)

Ministrul Petre Daea s-a întâlnit cu omologul său din Sultanatul Oman
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) Marți, 6 noiembrie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Pescuitului din Sultanatul Oman a avut loc întrevederea oficială între ministrul agriculturii Petre Daea si omologul său, dr. Foad Jaafar Sajwani.   Cu această ocazie au fost puse în discuție posibilitățile de colaborare bilaterală sectorială,...

ANZ participă la lucrările tehnice de calificare și clasare a cabalinelor
Autor: meatmilk  /   luni, 12 noiembrie 2018

(Comunicat) În perioada octombrie-decembrie 2018, Agenția Națională pentru Zootehnie  participă la Comisia Naţională de Clasare şi Evaluare a Cabalinelor ce desfășoară lucrări tehnice de calificare și clasare a cabalinelor din cadrul hergheliilor de stat.   Clasarea și calificarea cabalinelor se realizează de două ori...