Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zilele Recoltei vor fi sărbătorite la Expo Transilvania

Autor: Meat MIlkjoi, 15 septembrie, 2016

Asociaţia Produs de Cluj, Consiliul Judeţean Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca şi Camera de Comerţ şi Industrie Cluj, organizează, între 16 şi 18 septembrie, la Expo Transilvania, Zilele Recoltei, un eveniment gândit să vină în întâmpinarea tuturor celor care se pregătesc temeinic pentru iarnă şi îşi vor cămările pline.

 

La Zilele Recoltei vor fi aduse legume şi fructe produse exclusiv de localnici din judeţul Cluj, miere şi produse apicole, cătină, pâine şi prăjituri de casă, dulciuri făcute după reţetele bunicilor, costume populare şi podoabe artizanale, obiecte de decor, bijuterii hand-made. Clujenii vor avea ocazia, pe parcursul celor trei zile ale evenimentului, să cumpere produse de sezon, la preţuri de producător.

 

La standurile de la Zilele Recoltei vor fi prezenţi cultivatorii de cartofi din Râşca şi Dângău, dar şi legumicultorii din comunele cu tradiţie în domeniu din Jucu, Apahida, Mănăstireni, Moldoveneşti, Sânnicoară, Chinteni, Floreşti, precum şi din alte localităţi ale judeţului Cluj. Nu vor lipsi de pe standuri nici usturoiul şi ceapa din Mihai Viteazu sau porumbul din aceeaşi zonă. Pe lângă legume şi fructe, clujenii vor avea ocazia să cumpere ulei presat la rece, lactate şi produse din carne de porc, toate preparate după reţete proprii ale producătorilor, lavandă, precum şi dulceţuri preparate după metode tradiţionale.

 

Apicultorii clujeni vor veni la târg, pe lângă mierea de albine, cu o gamă largă de produse apicole, iar amatorii de dulciuri vor găsi la standuri turtă dulce sau prăjituri de casă. Iar gurmanzilor li se pregăteşte ceva pe pofta inimii lor: preparate la grătar şi delicatese la ceaun cum numai Carmangeria Moldovan din Sânicoara şi Mariflor din Gherla ştiu să facă.

 

La Zilele Recoltei, totul este condimentat cu multă veselie, muzică şi dansuri populare, ateliere de sculptură în legume şi fructe, teatru şi magie pentru copii, parc de distracţii pentru toate vârstele.

Propunerile Romalimenta de modificare a Legii 217 privind risipa de alimente
Autor: meatmilk  /   joi, 19 aprilie 2018

Risipa de alimente este din nou repusă în discuțiile dintre oficialii MADR și asociațiile profesionale din domeniu. Referitor la modificările legii 217/2016, federația Romalimenta a remis Direcţiei Generale de Politici  pentru Industria Alimentară şi Comerţ următoarele propuneri:   Catre MADR, Federaţia Romalimenta...

CIS: În căutarea investițiilor România trebuie să îi convingă pe investitori
Autor: meatmilk  /   miercuri, 4 aprilie 2018

Comunicat Consiliul Investitorilor Străini-FIC) Cele mai recente cifre ale indicelui percepției membrilor FIC despre mediul de afaceri din România confirmă scăderea semnificativă a încrederii înregistrată în anul 2017 în ciuda faptului că 54% dintre respondenți se așteaptă ca veniturile lor să crească în acest...