Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zilierii nu vor avea asigurări medicale

Autor: Meat MIlkluni, 4 noiembrie, 2013

Noua Lege a zilierilor a intrat recent în vigoare. Aceasta stipulează clar numărul maxim de ore de muncă şi modul în care se face plata. Totodată, de acum înainte, angajatorii vor putea angaja oameni cu ziua, inclusiv persoanele fizice.

O altă nouă reglementare deschide calea spre angajări şi în situaţia activităţilor necalificate, cu caracter ocazional, precum agricultură, vânătoare şi pescuit, silvicultură, exclusiv exploatări forestiere, publicitate sau activităţi cu caracter cultural. Programul unui astfel de muncitor este de asemenea stipulat prin lege, astfel încât nu va depăşi 12 ore pe zi.

Remuneraţia brută pentru o oră, cuprinsă între 2-10 lei, se va achita la sfârşitul zilei de lucru sau după încheierea unei perioade agreate în scris de părţi, iar impozitul pe care angajatul va trebui să îl onoreze va fi de 16%. Zilierul nu va avea calitatea de asigurat în sistemele de asigurări publie şi, deci, nu i se vor reţine. Angajarea sa nu va impune încheierea vreunui contract de muncă, ci meţionarea sa în registrul zilierilor, din care angajatorul va transmite un extras până cel târziu în data de 5 a lunii următoare, la Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Ultima oră! 850 de agenți economici din sectorul cărnii, investigați ACUM de IGPR
Autor: Meat MIlk  /   joi, 11 decembrie 2014

Conform unui comunicat emis de IGPR, chiar la această oră se află în desfășurare o acțiune la nivel național în care cca 850 de agenți economici din sectorul cărnii între care se numără producători, procesatori și firme care comercializează carne și produse din carne sunt investigate de ofițeri de poliție specializați în...

TVA de 9 % doar pentru hotelieri
Autor: Ilie Stoian  /   miercuri, 10 decembrie 2014

TVA de 9 % doar pentru hotelieri, așa se pare că s-a decis la negocierile cu FMI, C.E. și Banca Mondială! Aseară, într-o conferință de presă organizată la sediul Guvernului, Victor Ponta a anunțat că nivelul TVA-ului va fi redus doar pentru serviciile all-inclusive din regimul hotelier. La rândul său, Darius Vâlcov a anunțat tot...