Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ziua mondiala a consumatorului sub semnul scandalului dintre arc si anpc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ziua de 15 martie este sarbatorita Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorului. In Romania, aceasta sarbatoare se desfasoara in plina divergenta intre ANPC si Asociatia Romana a Carnii care a inaintat autoritatilor o propunere de relaxare a standardelor de calitatea produselor din carne.

ARC justifica propunerea prin faptul ca procesatorii romani nu au capacitatea de a concura produsele venite din import, acestea din urma fiind ieftine si fabricate dupa retete mult mai permisive decat cele romanesti, considerate de procesatorii romani ca fiind mult prea restrictive.

Referitor la propunerea ARC, Presedintele ANPC a declarat pentru ProTV ca institutia pe care o conduce nu va fi de acord cu relaxarea standardelor. Pana la aceasta ora, ANSVSA nu s-a pronuntat.

Totodata, ANPC informeaza ca in data de 8 martie 2012, a avut loc la Copenhaga, in cadrul presedintiei daneze, conferinta internationala Ziua Europeana a Concurentei si a Consumatorilor.

La conferinta au participat, din partea Comisiei Europene, John Dalli – Comisarul European pentru Sanatate si Politica Consumatorilor, Joaquin Almunia – Vicepresedinte al Comisiei Europene si Comisar European pentru Politica de Concurenta, Heide Ruhle din partea Parlamentului European.

De asemenea au participat dna Agnete GERSING-Director General al Autoritatii Daneze pentru Concurenta si Consumatori, dl. Ole SOHN – Ministrul danez pentru Afaceri si Dezvoltare, precum si alti reprezentanti ai mediului academic si de afaceri.
Din partea Romaniei a participat domnul Constantin CERBULESCU, Secretar de Stat, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Tema conferintei a fost „Dezvoltare si noi oportunitati – rolul concurentei si al comportamentului consumatorului”.
In discutiile purtate cu doamna Agnete GERSING, Director General al Autoritatii Daneze pentru Concurenta si Consumatori, domnul Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), a avansat ideea incheierii unui protocol de colaborare intre cele doua institutii, ale carui detalii urmeaza a fi stabilite in cadrul unei intalniri ulterioare

IT Genetics: Black Friday, cu reduceri de până la 60%, pentru companii
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Compania românească IT Genetics, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii de identificare automată, colectare de date (AIDC) şi puncte de vânzare (POS), organizează, pe 16 noiembrie, ceamai mare campanie de Black Friday dedicatăsegmentului B2B, cu reduceri de până la 60% la toateprodusele din stoc.   Campania...

FAO: Restaurarea habitatului râurilor poate îmbunătăți pescuitul în apele interioare
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Ecosistemele de apă dulce găzduiesc 40% din speciile de pește din lume și contribuie direct la securitatea alimentară a gospodăriilor rurale. Cu 11,47 milioane de tone pe an, pescăriile interioare generează 12% din capturile globale de pește, potrivit ultimelor date ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și...