Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Ziua mondiala a consumatorului sub semnul scandalului dintre arc si anpc

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

In ziua de 15 martie este sarbatorita Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorului. In Romania, aceasta sarbatoare se desfasoara in plina divergenta intre ANPC si Asociatia Romana a Carnii care a inaintat autoritatilor o propunere de relaxare a standardelor de calitatea produselor din carne.

ARC justifica propunerea prin faptul ca procesatorii romani nu au capacitatea de a concura produsele venite din import, acestea din urma fiind ieftine si fabricate dupa retete mult mai permisive decat cele romanesti, considerate de procesatorii romani ca fiind mult prea restrictive.

Referitor la propunerea ARC, Presedintele ANPC a declarat pentru ProTV ca institutia pe care o conduce nu va fi de acord cu relaxarea standardelor. Pana la aceasta ora, ANSVSA nu s-a pronuntat.

Totodata, ANPC informeaza ca in data de 8 martie 2012, a avut loc la Copenhaga, in cadrul presedintiei daneze, conferinta internationala Ziua Europeana a Concurentei si a Consumatorilor.

La conferinta au participat, din partea Comisiei Europene, John Dalli – Comisarul European pentru Sanatate si Politica Consumatorilor, Joaquin Almunia – Vicepresedinte al Comisiei Europene si Comisar European pentru Politica de Concurenta, Heide Ruhle din partea Parlamentului European.

De asemenea au participat dna Agnete GERSING-Director General al Autoritatii Daneze pentru Concurenta si Consumatori, dl. Ole SOHN – Ministrul danez pentru Afaceri si Dezvoltare, precum si alti reprezentanti ai mediului academic si de afaceri.
Din partea Romaniei a participat domnul Constantin CERBULESCU, Secretar de Stat, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).

Tema conferintei a fost „Dezvoltare si noi oportunitati – rolul concurentei si al comportamentului consumatorului”.
In discutiile purtate cu doamna Agnete GERSING, Director General al Autoritatii Daneze pentru Concurenta si Consumatori, domnul Constantin Cerbulescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), a avansat ideea incheierii unui protocol de colaborare intre cele doua institutii, ale carui detalii urmeaza a fi stabilite in cadrul unei intalniri ulterioare

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...