Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zonele din bulgaria in care au fost semnalate cazuri de febra aftoasa au scazut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

S-a redus numarul zonelor din Bulgaria aflate sub restrictie din cauza aparitiei febrei aftoase, a anuntat Comisia Europeana, potrivit PigProgress.

Decizia de a scoate unele zone de sub restrictiile impuse de prezenta acesei boli a fost luata pe 1 martie 2011. Boala a fost descoperita prima data la un porc mistret la sfarsitul anului 2010, in regiunea Burgas, in sud-estul Bulgariei, in apropierea granitei cu Turcia.

Comisia a identificat zonele cu risc crescut si scazut, in decizia 2011/44/EC interzicand raspandirea animalelor predispuse la contactarea acestei boli, precum si la raspandirea produselor care ar putea prezenta un risc crescut de contaminare.

Potrivit CE, nu au mai fost raportate focare din 31 ianuarie 2011. Astfel, ca marimea zonelor cu risc crescut a fost redusa la doua orase, Malko Tarnovo si Tsarevo, iar in zonele cu risc scazut sunt incluse imprejurimile a trei orase din regiunea Burgas.

INSSE: În mai, comerțul cu ridicata a crescut cu 7,6 %
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) În luna mai 2018, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 7,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%.   Faţă de...

CTP dezvoltă facilitățile din CTPark Bucharest West
Autor: meatmilk  /   vineri, 20 iulie 2018

(Comunicat) CTP, cel mai mare dezvoltator și administrator pe termen lung de parcuri industriale și logistice premium din România și Europa Centrală și de Est, continuă să își consolideze poziția pe piața locală printr-o serie de investiții majore în dezvoltarea CTPark Bucharest West.   În prezent, parcul are cel mai...