Acest site foloseste cookies.
Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Vezi mai multe detalii
close
Aboneaza-te la newsletter
close

Zonele din bulgaria in care au fost semnalate cazuri de febra aftoasa au scazut

Autor: Meat MIlkmiercuri, 30 ianuarie, 2013

S-a redus numarul zonelor din Bulgaria aflate sub restrictie din cauza aparitiei febrei aftoase, a anuntat Comisia Europeana, potrivit PigProgress.

Decizia de a scoate unele zone de sub restrictiile impuse de prezenta acesei boli a fost luata pe 1 martie 2011. Boala a fost descoperita prima data la un porc mistret la sfarsitul anului 2010, in regiunea Burgas, in sud-estul Bulgariei, in apropierea granitei cu Turcia.

Comisia a identificat zonele cu risc crescut si scazut, in decizia 2011/44/EC interzicand raspandirea animalelor predispuse la contactarea acestei boli, precum si la raspandirea produselor care ar putea prezenta un risc crescut de contaminare.

Potrivit CE, nu au mai fost raportate focare din 31 ianuarie 2011. Astfel, ca marimea zonelor cu risc crescut a fost redusa la doua orase, Malko Tarnovo si Tsarevo, iar in zonele cu risc scazut sunt incluse imprejurimile a trei orase din regiunea Burgas.

Festival multi-cultural gastronomic, la București, invitată de onoare: Turcia
Autor: meatmilk  /   vineri, 16 noiembrie 2018

(Comunicat) Festivalului Culturilor Asiatice  - Asia Fest va avea loc în perioada 16 – 18 noiembrie la Romexpo (pavilionul C3). Deși festivalul de anul acesta are ca țară invitată Turcia, aducând în prim plan muzica modernă dar și tradițională, alături de filmul documentar și delicioasa gastronomie de pe malul Bosforului,...

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane
Autor: meatmilk  /   joi, 15 noiembrie 2018

(Comunicat) La această dată, Pesta Porcină Africană (PPA) evoluează în 287 de localități din 18 județe, cu un număr de 1092 de focare (dintre care 16 în exploatații comerciale) și 167 de cazuri la mistreți. În total au fost eliminați 360.800 de porci afectați de boală.   Prin aplicarea eficentă a măsurilor de...