Tehnologii de procesare

Utilajele automate sau semiautomate reduc numarul personalului care trebuie sa supravegheze linia de productie, ducand, in acelasi timp, si la eficientizarea procesului de productie, prin micsorarea costurilor pe termen lung si prin sporirea calitatii. Prezentam mai jos cateva masini care pot imbunatati fluxul de productie in unitatile procesatoare.

• Mixer pentru carne
Cu o capacitate de 99 de kilograme, mixerul din otel inoxidabil KFM 220 alterneaza automat mixajul in doua directii pentru un rezultat cat mai aproape de dorintele utilizatorului. Fiecare masina este dotata cu un singur brat de mixare si cu pedale care ridica si amesteca produsul. Capacul din otel inoxidabil are orificii prin care pot fi adaugate cu usurinta condimente sau alte ingrediente in timpul procesului de mixare. Cand un ciclu de mixare s-a incheiat, capacul se ridica la 95 de grade pentru a facilita descarcarea si curatarea. Bratul de mixare poate executa pana la 39 de rotatii pe minut si poate fi detasat cu usurinta pentru curatire.

• Pentru carnati
Koch Equipment prezinta un utilaj de umplut carnati, cu pistoane, cu o capacitate de incarcare de aproximativ 22,5 kilograme pentru carne. Masina de umplut pe pistoane SC 50 poate umple pana la circa 112 kilograme de carnati pe ora. Aparatul functioneaza pentru trei dimensiuni de umplere: de 12 mm, 20 mm si 50 mm. Viteza si presiunea de umplere sunt, de asemenea, ajustabile, iar pistoanele sunt usor de indepartat si de curatat. Potrivit producatorului, masina functioneaza la 220 V, curent monofazic precum si la 380 V, curent trifazic si cantareste aproape 180 de kilograme. Facut din otel inoxidabil, pentru o igienizare usoara, utilajul nu necesita operare manuala.

• Feliator Poly de precizie
Feliatorul Poly Slicer 3000 Vision pentru produse gata preparate urmeaza contururile cu mare precizie si detecteaza eventualele gauri din bucata de carne, fiind dotat cu un cantar pentru a selecta astfel gramajul dorit pe felie. Utilajul poate taia felii cu grosime de la 0,3 pana la 10 milimetri. Bratul de taiere are o capacitate de 600 de miscari pe minut.

• Utilaj de dezosare
Compania Macproabt propune un utilaj pentru dezosarea picioarelor, abt-3ML, destinat procesatorilor de carne de miel sau vita. Potrivit informatiilor oferite de producator, deteriorarea tesuturilor se face mai putin sau comparabil cu procesul de dezosare manuala. Incarcarea se face prin fata unitatii, iar evacuarea resturilor se face automat. Incarcarea se face manual pentru moment, insa producatorul a anuntat ca se lucreaza la dezvoltarea unui incarcator automat. Dezosarea se face cu ajutorul a doua cutite care indeparteaza simultan carnea. Desi viteza de lucru depinde de operatorul care incarca utilajul, dupa ce a fost incarcat, abt-3ML are nevoie de 4-5 secunde pentru a incepe ciclul de dezosare.

Meat MIlk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *