Efsa cere modificarea metodelor de analiza si control

Potrivit MeatProces.com, Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) solicita printr-un Raport inaintat Comisiei Europene modernizarea modalitatilor de control ante si post-mortem ale porcilor sacrificati in vederea procesarii.

Cauza acestei solicitari vine ca urmare a constatarii faptului ca metodele actuale nu evidentiaza in totalitate posibilele pericole prezentate de Salmonella, Yersinia enterocolitica, Toxoplasma si Trichinella, mai ales in urma mutatiilor survenite in ultimii ani.

Din pacate, Romania, alaturi de Lituania si Polonia, este data ca exemplu negativ, in toate cele trei tari fiind semnalate prezente ale acestor germeni la animale si in alimente.

Organismul european solicita ca propunerile pentru noile metode de analiza si laborator sa fie prezentate intr-un nou raport, in cursul anului 2012.

Meat MIlk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *