Ferme: 500 de milioane de euro catre fermieri

(Agerpres) Subventii in valoare de 500 de milioane de euro vor merge catre fermieri, incepand cu 16 octombrie, a anuntat vineri, intr-o intalnire cu fermierii din judetul Satu Mare, ministrul Daniel Constantin.

Saptamana viitoare, dupa aprobarea legilor, vom incepe efectiv platile catre fermieri. In 16 octombrie, 500 de milioane de euro avansuri in platile pe suprafata vor merge catre fermieri pana pe 31 octombrie., a declarat ministrul.

ªeful MADR a precizat ca pentru prima data in ultimii ani Ministerul Agriculturii face un efort deosebit pentru a suplimenta banii catre fermieri.
Multi dintre fermieri au ridicat problema sprijinului pe care-l vor primi, i-am asigurat ca la toate categoriile de fermieri vor fi cresteri semnificative.

Este pentru prima data cand guvernul face un efort bugetar atat de consistent, la rectificarea bugetara de la sfarsitul acestei luni nu mai putin de 100 de milioane de euro vor veni suplimentar la bugetul Ministerului Agriculturii.

Acesti bani vor merge pe de o parte catre sectorul de crestere a bovinelor, unde vom avea o crestere de 20%, de la 416 lei pe cap de animal cat au primit in 2010 si 2011 la 500 de lei pe cap de animal.

La sectorul de ovine suma de 79 milioane va fi impartita astfel incat sa fie 40,8 lei pe cap de animal, a precizat ministrul.
In ce priveste sprijinul pe suprafata, Daniel Constantin a spus ca intentioneaza acordarea plafonului maxim admis de Uniunea Europeana.

Meat MIlk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *