Afacere: In galati se semneaza un nou contract de furnizare a laptelui in scoli

Cei 60.000 de elevi galateni isi vor primi de luni laptele si cornul. Firma Risk a retras, pe 23 ianuarie, contestatia pe care o facuse catre CNSC la sfarsitul lunii decembrie pe negocierea directa intreprinsa de Consiliul Judetului Galati la inceputul lunii decembrie.

Potrivit county-managerului Costel Fotea, azi, Consiliul Judetului urmeaza sa semneze un contract cu acord cadru pe negocierea directa pentru lapte si corn, iar de luni elevii isi vor putea primi hrana. Semnam un nou contract cu acord cadru cu doua firme, astfel incat cele doua pot furniza laptele si cornul pana se finalizeaza licitatia deschisa. Sa nu se mai intample ca elevii sa nu isi primeasca hrana, ne-a spus Costel Fotea.

Despre ce firme este vorba vom afla in cursul zile de azi, pentru ca CJ Galati nu a vrut sa divulge numele acestora inainte de semnarea efectiva a contractelor. Cert este ca noile firme sunt din Galati, iar firma Risk ramanand, cel putin deocamdata, pe dinafara, noteaza cotidianul Viata libera.

Pe 21 ianuarie, a venit raspunsul CNSC –ului si in privinta contestatiei facuta de Risk la licitatia deschisa pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) in toamna. CNSC- ul a dispus ca autoritatea contractanta, adica CJ, sa modifice documentatia de atribuire in sensul celor prevazute in motivare, in termen de 10 zile si tot in acelasi termen modificarile sa fie publicate pe SEAP.

Cerintele firmei Risk, aprobate de CNSC, sunt, printre altele, modificarea obiectului contractului, prin acceptarea furnizarii si a iaurtului; modificarea caietului de sarcini cu privire la modul de distributie al produselor, zilnic, bisaptamanal, saptamanal; eliminarea cerintei privind detinerea punctului de lucru in municipiul Tecuci; acceptarea subcontractantilor; completarea cerintei privind prezentarea autorizatiei sanitar veterinara pentru schimburi intracomunitare cu produse alimentare de origine animala; eliminarea licentei de fabricatie; modificarea tipului de ambalaj; modificarea valorii estimate.

Potrivit county-managerului, Costel Fotea, procedura pentru o licitatie deschisa nu este atat de simpla, mai ales cand apar si contestatii. Cursul licitatiei a fost dupa cum urmeaza: pe 9 octombrie documentatia a fost trimisa la ANRMAP si abia pe 16 noiembrie a fost validata. Pe 20 noiembrie ea a fost urcata pe SEAP si pe 7 ianuarie ar fi trebuit sa se fi incheiat, daca pe 3 decembrie nu ar fi aparut contestatia firmei brailene Risk. Pe 15 decembrie s-a trimis documentatia catre CNSC, iar raspunsul lor a venit pe 21 ianuarie.

In aceste circumstante, in baza modificarilor dispuse, noi facem o erata, iar maine (azi n.r.) ar trebui ca licitatia sa apara pe SEAP, iar pe 25-28 februarie sa deschidem ofertele. Se studiaza ofertele si se desemneaza un castigator. Aproximativ pe 15 martie ar trebui sa avem contract pentru corn si lapte pe perioada 2013-2014, ne-a explicat reprezentantul CJ.
Pentru ca produsele sa fie furnizate zilnic si ele sa fie cat mai proaspete, Consiliul Judetului a deschis opt licitatii pe zone, cate patru pentru lapte si patru pentru corn.

Zonele sunt Pechea, Tg. Bujor, Tecuci si Galati – Vanatori. Valorile contractelor pe zone pentru lapte sunt: pentru Pechea – 1.885.443 de lei, Tg. Bujor – 1.722.644 lei, Tecuci – 2.362.154 lei, Galati – Vanatori – 3.778.458 de lei. Valorile contractelor pentru panificatie sunt: Pechea – 1.118.483 de lei, Tg. Bujor – 1.021.907 de lei, Tecuci – 1.401.277 de lei si pentru Galati – Vanatori – 2.241.459. In total, contractele ar insuma aproape 5,8 milioane pe corn si aproape 9, 8 milioane pe lapte. Contractele vor fi facute cu acord cadru de 16 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *