În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %

În 2015, Frigoexpres va avea o creștere de 10 %

În anul 2015, compania de transport Frigoexpres va avea o creștere de 10 % a afacerilor, a declarat Florian Mihuţ, Directorul General şi acţionarul majoritar al transportatorului orădean, la acest lucru urmând să contrinuie noile contracte semnate în Germania, Franţa şi Elveţia.

 

„Anul trecut l-am terminat cu o cifră de afaceri de 43,2 milioane de lei (circa 10 mil. euro) şi cu 174 de angajaţi”, a declarat oficialul companiei pentru Ziarul financiar. Florian Mihuţ a adăugat că în acest an se vor face noi investiții, urmând a fi cumpărate 30 de camioane, bugetul alocat fiind de puţin peste 2 milioane de euro, şi vor fi angajaţi încă 30 de şoferi, având în vedere volumul mai mare de mărfuri pe care îl va transporta Frigoexpres. Compania va ajunge astfel la 120 de camioane.

 

La finalul lui noiembrie anul trecut, companiei i-a fost aprobat planul de reorganizare, propus în cadrul procedurii de insolvenţă. Creditorii firmei au aprobat aplicarea planului pe o perioadă de 36 de luni, începând cu de­cem­brie 2014. Frigoexpres se află sub administrarea ju­di­ciară a Casei de Insolvenţă Tran­sil­vania. Printre creditorii companiei se numără BCR, Banca Transilvania şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

 

Planul de reorganizare prevede, pe lângă achitarea a 55% din datoriile către creditori, dintr-un total de 60 de milioane de lei, şi extinderea şi reînnoirea parcului auto în vederea onorării contractelor aflate în derulare. „Vrem să ne consolidăm poziţia pe piaţa internă şi externă”, a spus el.

 

Frigoexpres transportă marfă pentru clienţi din industria cărnii, a lactatelor şi din domeniul legumelor şi fructelor, dar distribuie marfă şi pentru cele mai mari hipermarketuri din ţară. Frigoexpress are contracte cu Carrefour, Billa, Lidl şi Unilever pe transport extern.

 

Transportatorul orădean de marfă Frigoexpres, care a intrat în insolvenţă în anul 2013, a ajuns să îşi asigure 70% din  business din livrările în străinătate.

 

În anul 2013, compania  a avut o cifră de afaceri de 12 mil. euro  şi pierderi de circa 3,6 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Compania şi-a re­dus numă­rul de camioane la 120 faţă de 180 înainte de a intra în insol­venţă, dar şi nu­mă­rul de an­ga­jaţi la 170 de per­soane faţă de 255. În 2007 Fri­goexpres avea 400 de camioane.

Maria Demetriad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *